Caspers enige Nederlander in halve finale Hockey India League

Van de 3 Nederlanders in de Hockey India League is alleen Quirijn Caspers met zijn team Kalinga Lancers doorgedrongen tot de halve finale. De Uttar Pradesh Wizards met Wouter Jolie en coach Roger van Gent redden het niet; dat team eindigde op de 6e en tevens laatste plaats.

Caspers’ team Kalinga Lancers werd 4e met hetzelfde aantal punten als de nummer 5 Dabang Mumbai, maar mag zaterdag 20 februari dankzij een beter doelsaldo aantreden in de halve finale tegen nummer 1 en tweevoudig kampioen Ranchi Rays. FIH Wereldkeeper van het Jaar en doelman van Kampong David Harte vist met Dabang Mumbai dus net achter het net.

Dat Ranchi Rays 1e is geëindigd en Kalinga Lancers 4e, zegt nog niet veel over de uitkomst van de halve finale. De HIL is een korte en spectaculaire competitie waarin alle ploegen binnen een maand 2 keer tegen elkaar spelen. Lang ging de strijd tussen de 6 teams dit jaar gelijk op.

Rays licht in het voordeel

De 2 eerdere onderlinge duels tussen het team van Caspers en de Ranchi Rays, eindigden 2 keer nipt in het voordeel van de nummer 1: 3-2 en 2-3. De Rays hebben ten opzichte van de Lancers nog 1 voordeel: zij spelen de halve finale voor eigen publiek. Caspers zei eerder over Ranchi: ‘Fantastisch publiek, smerige stad’.

De andere halve finale gaat tussen Jaipee Punjab Warriors en de Delhi Waveriders (kampioen van 2014). De finale van de HIL volgt direct op zondag.


Wat vind jij? Praat mee...