Alleen Nederland 45+ weet Europese titel te verdedigen

De hockeysters van Nederland 45+ hebben zaterdag in Rotterdam de Europese titel veroverd, met een 4-1 winst in de finale op Spanje. Alle andere deelnemende Nederlandse veteranenteams moesten genoegen nemen met minder dan goud.

Boukje Vermeulen (5) en Carlijn Voermans (4) waren de topscorers van het EK Masters Hockey in de categorie 45+. In de andere categorieën was Nederland bij de mannen titelverdediger en ook de dames 40+ wonnen twee jaar geleden goud in Tilburg. Maar het lukte het dit jaar niet om het hoogste veteranenpodium te beklimmen.

Dames 35+ moest zaterdag van Spanje winnen voor een zilveren medaille, maar de 0-0 leverde in de finalepoule niets meer op dan brons. De hockeysters van 40+, gecoacht door oud-international Bart Looije, wisten hun titel niet te verdedigen, maar wonnen wel het zilver.

Dames 45+ Europees kampioen Masters.

De Nederlandse mannen 35+, 40+ en 45+ verdedigden afgelopen week bij de EK Masters de titels van twee jaar geleden in Tilburg. In de categorie 35+ was er dit jaar geen Nederlandse afvaardiging. Zowel de mannen 40+ als 45+ wisten het eclatante succes van 2017 niet te evenaren. Beide teams strandden op de vierde plaats.

Eindstanden EK Masters Rotterdam   

Dames 35+

 1. Engeland
 2. Spanje
 3. Nederland
 4. Duitsland

Dames 40+

 1. Engeland
 2. Nederland
 3. Duitsland
 4. Ierland

Dames 45+

 1. Nederland
 2. Spanje
 3. Engeland
 4. Duitsland

Heren 35+ (geen Nederlandse afvaardiging)

 1. Engeland
 2. Duitsland
 3. Ierland
 4. Schotland

Heren 40+

 1. Spanje
 2. Frankrijk
 3. Engeland
 4. Nederland

Heren 45+

 1. Schotland
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Nederland

7 Reacties

 1. wil-dielis

  Zoals eerder aangegeven heeft Nederland bij de Grand Masters (boven 60) twee keer goud en twee keer zilver gehaald. Men 60+: 1. England, 2. Netherlands, 3. Scotland. Men 65+: 1. Netherlands, 2. England, 3. Germany. Men 70+: 1. England, 2. Netherlands, 3. Germany. Men 75+: 1. Netherlands, 2. England, 3. Germany.

 2. robertkieboom

  Gemiste kans en eigenlijk diep teleurstellend, dat hockey.nl bijna GEEN aandacht schenkt aan deze grote groep hockeyers. Geen berichtgeving over Brasschaat en ook in Rotterdam niemand van hockey.nl gezien. Deze groep hockeyers verdienen de aandacht omdat ook zij op zeer hoog en Europees niveau hun sport bedrijven.

 3. waltertekloese

  Frankrijk 2e bij mannen 40+ o.l.v. Ruurd Jan Rauwerda. Dat zag echt niemand aankomen, behalve de Franse dan😁

 4. robertkieboom

  Fransen speelden echt goed hockey, met een zeer gedreven coach langs de lijn. Chapeau!!

 5. tjeerd2

  Wil wel even zeggen dat het poule-systeem minder leuk (en zeer in nadeel) was voor 40+ en 45+ mannen. Wij speelden onze eerste pot in de poule met 40+ tegen de Fransen, en die kwamen inderdaad zeer goed uit de startblokken. Fit en gretig ploegje met een gedreven (Ned.) coach. Wij starten veel te slap en stonden snel met 2-0 achter. We speelden uiteindelijk 2-2 gelijk. Daarna hebben we alles gewonnen maar door het poule systeem ging F’rijk met een beter doelsaldo naar de winnaarspoule met Spanje en Engeland en waren wij, zonder te verliezen, dus wel al na 2 wedstrijdjes uitgespeeld omdat we 2e in de poule werden. Datzelfde gold voor 45+ en nog aantal andere ploegen. Sowieso in aantal poules was door dit systeem voor de laatste speeldag al veel beslist. Geen finale spanning dus en nrs 2 in de poule speelden slechts om de 4e plek. Wij zijn met 40+ ongeslagen maar uiteindelijk dus 4e van de 9 ploegen geworden en wonnen onze laatste pot met 7-0 van Schotland. Was denk ik wel leuker geweest als de beste nrs 2 uit de poule nog een kans hadden gekregen om tegen landen als Spanje, Engeland of F’rijk te spelen. Wat overigens niks afdoet aan het feit dat F’rijk inderdaad een sterke ploeg en coach had, en Spanje in mijn ogen de terechte winnaar bij 40+. Oja en niet onbelangrijk: uiteindelijk was het natuurlijk gewoon super gezellig, mooie ervaring en goed georganiseerd verder. Op onze leeftijd zijn dat gelukkig ook belangrijke aspecten!

 6. robertkieboom

  @Tjeerd2 - Dat is iets wat je zou kunnen opnemen met de WMH (nieuwe organisatie). Ik kan mij voorstellen dat er in elke wedstrijd een element van spanning moet zitten en het een raar gevoel geeft wanneer je geen wedstrijd verliest, je toch nergens om speelt. Blij dat je toch een goed gevoel aan het evenement hebt overgehouden. Tot volgend jaar in Londen dan maar?

  1. tjeerd2

   Ja nogmaals het was een geweldige sfeer, ambiance en had het voor “geen goud” willen missen. Lijkt me heel leuk om nog eens mee te mogen doen maar veel factoren die bepalen of ik volgend jaar weer meedoe: fit zijn, vakantieplannen, samenstelling van het team, etc. Maar ik vond dat we dit jaar echt mega gezellig team hadden, dus als we grotendeels in deze samenstelling met wat versterking door mogen en alle andere factoren vallen ook op de goede plek ben ik er zeker weer bij!!


Wat vind jij? Praat mee...