Alyson Annan verrast en wordt bondscoach van China

Een daverende verrassing in de internationale tophockeywereld. Alyson Annan, begin dit jaar vertrokken bij Oranje, is deze week aan de slag gegaan als bondscoach van de vrouwen van China. Annan staat het team bij in Valencia, waar de Aziaten dinsdag spelen.

Annan vertrok in januari bij Oranje, dat na de gewonnen Olympische Spelen in een turbulente periode was beland. Vanwege de onvrede over de prestatiecultuur nam de druk toe op de Australische, die sinds oktober 2015 aan het roer stond bij Nederland. In de zesenhalf jaar dat zij de scepter zwaaide won Annan olympisch goud, een wereldtitel en drie Europese kampioenschappen.

China speelt dinsdag in Valencia tegen Argentinië, waar Annan op de tribune zit. Ook woensdag staan deze landen in de Spaanse stad tegenover elkaar. De komende weken speelt China nog tegen Engeland, Spanje, België en – in Nederland – tegen Amerika.

Op 21 juni staat de nu al pikante Pro League-ontmoeting tussen China en Nederland op de rol. Die wedstrijd vindt plaats in het stadion van Rotterdam.

Manenschijn en Taekema ook in Chinese staf

In het kielzog van Annan is ook haar voormalige assistent Albert-Kees Manenschijn toegetreden tot de staf van China. Dat geldt ook voor voormalig strafcornerkanon Taeke Taekema.

 


11 Reacties

 1. robvisser

  Oef, ik had gedacht dat er wel andere deuren voor haar open zouden gaan dan het bondscoachschap van China. Met ver doorgevoerde discipline en een harde prestatiecultuur zullen ze in ieder geval weinig moeite hebben daar.

 2. piep-van-leeuwen

  Ik blijf het jammer dat haar bondscoachschap op deze wijze geëindigd is! Heel veel succes Alyson met je bondscoachschap van China!

 3. TonGloppert

  Hopen dat China Annan wel weet te waarderen.

 4. frank-hagemans

  @piep De wijze waarop is ondergeschikt aan het feit dat ze eindelijk het veld ruimde cq moest ruimen.

  1. piep-van-leeuwen

   @ Frank we verschillen hierover van mening

 5. rudi wortmann

  ben ik mee eens Rob. China heeft een harde sport cultuur. Heel anders dan NEDERLAND en daar zal Anan zich prima thuis voelen.

 6. lynnBosman

  Bijzonder, het zou volgens dit bericht om de Pro League gaan en daarna HC Rotterdam. https://hoofdklassehockey.nl/nieuws/alyson-annan-potentiele-nieuw-coach-hc-rotterdam/

 7. ruurdjanrauwerda

  Niet mee eens, Rob. Het cultuurprobleem van Oranje Dames wordt nu volledig in de schoenen van de bondscoach geschoven en daarmee blijven zwaardere/andere eindverantwoordelijken buiten schot. Waarom denk je dat de echte toppers geen bondscoach van Oranje Dames willen worden ?

 8. juus-de-kempenaer

  Ben ik de enige die het vreemd vind dat er in het hele artikel met geen woord gerept wordt of het over de heren of de dames van China gaat?

 9. robvisser

  @juus-de-kempenaer Zelf vind ik het niet zo gek want ik ging ervan uit dat er geen herenelftal van China bestond, althans ik heb er nog nooit van gehoord.

  1. juus-de-kempenaer

   24e op de wereld ranglijst 😇 ik zie dat het inmiddels is aangepast en wel vermeld wordt dat het over het vrouwen team gaat!


Wat vind jij? Praat mee...