Amsterdam strandt in halve finale Europacup Zaal

Het is Amsterdam H1 gisterenavond niet gelukt om door te dringen tot de finale van de Europacup Zaal. In de halve finale tegen het Duitse Uhlenhorst Mulheim verloren de Amsterdammers met 6-4. Wat rest is de strijd om het brons, om 13.00u vandaag tegen Eastgrin.

Amsterdam kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Tijn Lissone, maar Mulheim nam daarna het initiatief over. Met een 4-1 achterstand ging Amsterdam de rust in. Ook vlak na rust was het Mulheim dat de goal wist te vinden, waardoor de achterstand opliep naar 6-1.

Amsterdam komt terug

Amsterdam wist zich vervolgens knap te herpakken. Via doelpunten van Robert Tigges (2) en Teun Rohof kwam de ploeg nog dichtbij. De Duitsers wisten de wedstrijd echter goed uit te hockeyen, waardoor zij doorgaan naar de finale. Die is om 14.30 tegen Arminen.

De strijd om het brons, Amsterdam – Eastgrin, wordt om 13.00u gespeeld. Hier kun je de livestream bekijken. Wat Amsterdam alvast wel heeft bereikt is dat ze ook volgend jaar uit kunnen komen op het A-landentoernooi.