Anna Flanagan definitief niet met Australië naar Spelen

De Australische hockeyster Anna Flanagan is niet opgenomen in de definitieve selectie van de Hockeyroos die in augustus naar de Spelen in Rio gaan. Flanagan is naar eigen zeggen erg teleurgesteld, maar benadrukt dat de technische staf niet onder druk is gezet om haar buiten de selectie te laten.

Daarmee doelt de speelster van Wesley South Perth Hockey Club op haar eerdere veroordeling voor rijden onder invloed. ‘Het Australisch Olympisch Comité (AOC) had toegezegd dat ik hoe dan ook geen speelverbod zou krijgen. Ik heb de voorbereiding dan ook gewoon mee kunnen doen, dus ik ben op basis van kwaliteiten afgevallen. De houding van het AOC was daarin heel professioneel. Zij hebben de coaches volledige vrijheid gegeven in hun besluit mij wel of niet mee te nemen. Dat neemt niet weg dat ik wel in shock ben, want hier heb ik natuurlijk jaren voor getraind. Toch blijf ik me inzetten voor de groep en zal ik, waar ik kan, een bijdrage leveren aan een medaille in Rio’, aldus Flanagan tegen de Sydney Morning Herald.

Selectie Australië

Flanagan wordt vervangen door Kirstin Dwyer, die ook al haar plek innam tijdens de Champions Trophy. De volledige Australische selectie bestaat uit de volgende speelsters: Brooke Peris, Casey Sablowski, Edwina Bone, Emily Smith, Gabrielle Nance, Georgie Parker, Georgina Morgan, Grace Stewart, Jane-Anne Claxton, Jodie Kenny, Karri McMahon, Kathryn Slattery, Kirstin Dwyer, Madonna Blyth, Mariah Williams en Rachael Lynch.


Wat vind jij? Praat mee...