Arbiter Coen van Bunge al geplaatst voor Pro League Grand Final

Hoewel de deelnemers aan de FIH Pro League Grand Final nog niet bekend zijn, is de eerste Nederlandse plaatsing een feit. Scheidsrechter Coen van Bunge is door de FIH gekozen als een van de vijf actieve scheidsrechters bij de mannen tijdens de ontknoping van de Pro League. Over precies vijftig dagen klinkt in het Wagener Stadion het eerste fluitsignaal voor de start van de FIH Pro League Grand Final.

Uit de 44 actieve scheidsrechters van de huidige Pro League heeft de FIH het aantal terug gebracht tot tien scheidsrechter voor de Grand Final; vijf de mannen en vijf bij de vrouwen. Tussen 27 en 30 juni nemen de vier beste mannelijke en vrouwelijke landen uit de Pro League het tegen elkaar op.

Coen van Bunge behoort tot de 44 scheidsrechters die dit seizoen al floten tijdens de Pro League. Van Bunge had onlangs nog het FIH Pro League-duel tussen de mannen van Argentinië en Australië onder zijn hoede.

Selectiebeleid

De FIH heeft voor de bepaling van de lijst gekeken naar de prestaties tijdens internationale wedstrijden in 2018 en tijdens de Pro League in 2019. Omdat nog niet bekend zijn welke landen meedoen aan de Grand Final, is bij de selectie ook gekeken naar een spreiding van nationaliteiten.

Volledige lijst

De volledige lijst van scheidsrechters is als volgt:

Mannelijke scheidsrechters
Christiaan Blasch Duitsland
Marcin Grochal Polen
Simon Taylor Nieuw-Zeeland
Coen van Bunge Nederland
Peter Wright Zuid-Afrika

 

Vrouwelijke scheidsrechters
Amber Church Nieuw-Zeeland
Laurine Delforge België
Michelle Joubert Zuid-Afrika
Michelle Meister Duitsland
Sarah Wilson Groot-Brittanië

Wat vind jij? Praat mee...