Argentijnen likken hun wonden na derde nederlaag

Ruim een uur voor de wedstrijd stelen de flamboyante Argentijnen in Changzhou telkens de show met hun entree in het Wujin Hockey Stadium. Zingend, soms dansend komen ze de catacomben binnen, met opzwepende muziek uit hun ghettoblaster. Maar hun aftocht gaat vooralsnog iedere keer stilletjes.

Drie wedstrijden. Nul punten. Het zijn keiharde cijfers voor de Argentijnse vrouwenploeg, recordwinnaar van de Champions Trophy, maar in Changzhou tot nu toe de schlemiel. Ondanks het goede spel staan de Argentijnen stijf onderaan en is een finaleplaats uit zicht.

Je kunt niet zeggen dat we geen kansen creëren Delfina Merino

‘Het is niet zo dat we worden weggespeeld. Helemaal niet zelfs. Je kunt ook niet zeggen dat we geen kansen creëren’, zei de teleurgestelde Delfina Merino, in Nederland uitkomend voor SCHC, dinsdag na de nederlaag tegen thuisland China (2-0). Die kwam hard aan in het Argentijnse kamp. Terwijl de blije Chinese speelsters het veld al lang af waren, stonden de Argentijnen nog steeds in een kringetje de wedstrijd na te bespreken.

Merino was zo sportief de media te woord te staan en legde in haar analyse de vinger op de zere plek. ‘We hebben te weinig scorend vermogen. Als je niet scoort, verdien je het ook niet om te winnen. Dan kun je wel goed spelen, maar daar koop je niks voor.’

Twaalf strafcorners tegen China

Een duizelingwekkend aantal van twaalf strafcorners kreeg Argentinië tegen het arme China, dat af en toe alle hoeken van het veld te zien kreeg. Eénendertig keer drongen de Argentijnen de vijandelijke cirkel binnen. Vijftien keer vuurden ze een schot op doel af. Eén keer raakte Merino de paal. Maar het was niet genoeg voor een doelpunt. Net als tegen Nederland, tegen wie de Argentijnen ook domineerden.

In de 28ste minuut konden de Chinese supporters op de tribune niet geloven dat hun landgenote Hong Li opeens voor haar man kwam en China met een tip-in zowaar op een 2-0 voorsprong zette, volstrekt tegen de verhoudingen in.

Een tribune vol met Chinese schoolkinderen. Foto: OrangePictures/Andre Weening

Uit een counter leek het nog erger te worden voor de Argentijnen

Eén minuut voor het einde van het derde kwart kreeg Argentinië een strafcorner, de zoveelste. Maar een specialiste hebben Las Leonas sinds het afscheid van Noel Barrionuevo en Carla Rebecchi niet meer. Via de counter speelde China de bal met twee passes razendsnel naar de andere kant van het veld. Met een heerlijke passeerbeweging zette Meiyu Liang de Argentijnse keepster Maria Mutio – die de 33-jarige Belén Succi verving – op het verkeerde been.

Het was misschien wel de ultieme vernedering van de Argentijnen. Drie-nul. Maar ze vroegen de videoscheidsrechter aan, vanwege gevaarlijk spel. Het doelpunt werd afgekeurd.

Daarmee werd de nederlaag niet voorkomen. ‘Dit toernooi scoren we moeilijk. De corner loopt niet goed en we maken onze kansen niet af’, zei Merino. ‘Deze wedstrijd begonnen we te soft en gaven we onnodig twee doelpunten weg. Dan wordt het moeilijk. Maar we hebben een jong team, met een aantal nieuwe speelsters in vergelijking met het WK. We mogen trots zijn op hoe we hebben gespeeld. Niet alleen vandaag, ook tegen Nederland. Alleen we scoren niet.’


9 Reacties

 1. robvisser

  Ik denk dat het veel te kort door de bocht van Merino is om het alleen aan scorend vermogen te wijten. Het is gewoon niet goed genoeg. Nederland speelde heel matig tegen Argentinië, niet te vergelijken met de wedstrijd tegen Australië, en ondanks het feit dat Argentinië domineerde waren ze eigenlijk niet gevaarlijk. Echte kansen heb ik niet gezien. Daarbij laten ze verdedigend ook teveel steken vallen. Het is geen sterk team, zoals het hier op de Champions Trophy staat.

  1. maus2018

   Argentinië mist een strafcornerspecialist, de 5 strafcorners die ze kregen werden allen slap genomen, Nederland benutte alle drie haar strafcorners. Dat was het grote verschil.

  2. marcvanderbilt

   Vriend, 6 corners zou ik tellen als kansen. Fijn dat je supporter bent en een mening hebt, maar blijf nadenken.

 2. MIck

  En gister schreef je nog dat Argentinië er wel weer aankwam? En nu heb je het over geen sterk team? De breedte bij alle andere landen is zo veel minder dan bij ons in Nederland.

 3. robvisser

  @MIck Verdraaien van woorden is ook een vak. "Argentinië komt er ook wel weer aan", zei ik. Voor de goede verstaander is dat toekomstgericht. Nu zijn ze er nog niet. Overigens terecht dat iemand anders bij datzelfde artikel opmerkte dat er teveel (onderling) gehakketak is op dit forum. Jijzelf en je alter ego @mickh zijn daar veel mee bezig, terwijl je ook gewoon inhoudelijk op de artikelen kunt reageren.

 4. MIck

  De grap is als het inhoudelijk gaat worden haak jij af. De wereldtop is Nederland en dan heel lang niks. En de ene keer is het Ierland wat 2e is op een WK en Belgie dat een zilveren plak op de EK pakt. Er is dus 0,0 continuïteit onder de Andere landen en dat wil jij niet zien ja dan moeten we het ook maar niet te inhoudelijk maken.

 5. k34sb5j

  Probeer elkaars mening respecteren, hoezeer je het er ook mee oneens bent. Blijf argumenteren op inhoud, zodat het niet persoonlijk hoeft te worden. Laat op hockey.nl nu eens zien hoe het hoort op een forum.

  1. Runa Honig

   Waarvan tien keer akte! We houden van deze sport en laten we daarover discussiëren en iedereen verder in zijn waarde laten!

 6. mickh

  Rob, hou eens op met die onzin van je en om alles door een Oranje bril te bekijken. Als je een beetje hersens en/of verstand van zaken had, zou je wellicht de helft van je kansloze uitspraken niet doen. Inhoudelijk komt er werkelijk niks zinnigs uit, behalve dat je hier de hele dag rond hangt en telkens weer laat blijken dat je zowel van de sport als van het beleid geen enkel kaas hebt gegeten. Weer zo een Havo klant die het als professioneel hockey trainer wil gaan maken? Wegwezen met je WK boek.


Wat vind jij? Praat mee...