Argentijns succes tijdens kleurloos duel met China

De vrouwen van Argentinië speelden donderdag alweer hun zevende wedstrijd in de FIH Pro League. Op bezoek in Changzhou stapte Las Leonas met een 0-1 overwinning op China van het veld. De bezoekers moesten het stellen zonder hun sterspeelster Delfina Merino, die deze week weer aansloot bij de selectie van SCHC.

Argentinië en China hielden elkaar tijdens het begin van de wedstrijd aardig in evenwicht. De eerste kans was voor de thuisploeg. Yeng Pang zag haar schot naast het doel van keepster Belen Succhi eindigen. Hoewel de eerste kansen voor China waren, was het toch Argentinië dat op voorsprong kwam. Via een voorzet van Agustina Habif kwam de bal langs de knullig opgestelde verdedigers van de thuisploeg bij de net ingevallen Agustina Albertarrio. Zij stond vogelvrij voor keepster Ye Jiao en legde de bal gemakkelijk in het net.

Argentijnen juichen na openingstreffer Foto: FIH/Getty Images

In het tweede kwart leefde China iets meer op en kreeg meer grip op de wedstrijd. In de jacht op de gelijkmaker was de ploeg ten opzichte van het eerste kwart de bovenliggende partij. China kreeg kansen op de gelijkmaker maar slaagde er niet in de Argentijnse defensie te kraken.

Spektakel bleef uit

De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft, zonder al te veel spektakel. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en grote kansen bleven uit. Naarmate het kwart vorderde, was het Argentinië dat in de jacht op het tweede doelpunt de defensie van China op de proef stelde. Zolang de tweede goal van de Argentijnen uitbleef, werd de hoop op de gelijkmaker alleen maar groter bij China.

Ondanks verschillende kansen wist Argentinië de voorsprong niet te vergroten. Foto: FIH/Getty Images

In het laatste kwart gaf China flink gas om toch nog een punt uit het vuur te slepen. De Chinezen kregen in tegenstelling tot de eerste drie kwarten goede kansen op een gelijkmaker, maar scoorden niet.

Dat lukte Argentinië bijna nog wel toen China alles of niets ging spelen en keepster Ye Jiao van het veld haalde voor een extra veldspeler. Victoria Granatto strandde echter op de paal van het keeperloze doel.

Argentijns succes in Pro League

Door de kleurloze overwinning hebben de dames van Argentinië nu zestien punten uit zeven wedstrijden in de FIH Pro League. Daarmee heeft de ploeg tot op heden de meeste punten in het toernooi. De Oranje Dames staan op twaalf punten uit vijf wedstrijden. China, dat eerder verrassend van Duitsland won, heeft vier punten.

5 Reacties

1. adrievandeparel

Bewijs dat de prestaties van de Nederlandse dames goed is, vanochtend gezien en afgelopen weekend ook Australië -Argentinië en Australië-Nieuw Zeeland gezien. Conclusie : Nederland had moeten winnen in Australië , ten eerste door het aantal kansen , er moet veel meer gescoord worden uit de zelf gecreeërde kansen, Nederland in de veertig cirkel penetraties (Australië 10) , bij die ene goal van Australië stond Ireen van den Assem niet in het veld en de linksback positie was op dat moment helemaal ongedekt , daarna had de goal nog voorkomen kunnen worden , kortom Ireen moet voortaan in de basis staan en zeker bij de beste 16. Nederland kan deze Pro League winnen als de sterkste opstelling voortaan gerealiseerd wordt: Josine en Anne, Lidewij, Frederique, Marijn, Xan, Eva, Laurien, Margot, Marloes, Malou , Laura/Freeke, Ireen, Caia, Sanne, Lauren, Pien mits vormbehoud en blessures. Dit op basis van de WK, Champions Trophy en de eerste 6 PRO League wedstrijden. Als er een speelster laat zien dat ze bij deze beste 16/18 hoort des te beter ! Ik geef Gabrielle Zerbo, Lieke Hulsen, Yibbi Jansen, Maartje Krekelaar, Renee van Laarhoven, Maria Verschoor , Kelly Jonker, Kyra Fortuin, Lisa Post, Hester van der Veld , Famke Richardson en Alexandra Heerbaart/Kiki Gunneman alle kans zich bij de 16/18 te scoren. Ook diegene die niet vernoemd zijn en vooral Jong Oranje toppers hebben nog steeds alle kans bij de beste 16/18 te komen. Blijf presteren, scoren en winnen dan komt het helemaal goed met deze gouden Nederlandse toppers. Nederland is superrijk aan hockeytalenten , ik hoop dat de overwinningen nog jarenlang gecontinueerd worden. Mooi te constateren dat er weer nieuwe Jong Oranje talenten klaar staan om de successen te vervolgen. Jullie zijn de trots van Nederland en GOUD waard, SUCCES !

2. adrievandeparel

Ginella uiteraard, in de competitie super goed, 18 goals, tot nu toe , nog niet gezien in het Nederlands team. Voor iedereen geldt nog alle kansen te laten zien bij de beste 16/18 te komen. In de Pro League nog 15 wedstrijden (inclusief de finales eind juni) en dan de EK , de competitie, laat zien dat je de beste bent. Nederland is vanaf 1984 Olympisch Kampioen (mijn generatie met Margriet Zeegers (moeder van Macey de Ruiter), Carina Benninga, Det de Beus (super keepster), Marjolein Eijsvogel, Elsemiek Hillen(Havinga), Marieke van Doorn, Lisette Sevens, Fieke Boekhorst, Sophie von Weiler, Irene Hendriks, Anneloes Nieuwenhuizen, Aletta van Manen, Martine Ohr, Sandra Le Poole, Laurien Willemse en Alette Pos (keepster) , Wereldkampioen in 1971, 1972 , 1974, 1978, 1979, 1983, 1986, 1990, 2006, 2014 en 2018 , al 11 x , SUPER GOED. Zet dit voort en laat heel Nederland genieten van jullie prestaties en overwinningen, SUCCES !

3. adrievandeparel

Nederland ook al 9x Europees Kampioen : 1984, 1987, 1995, 1999, 2003, 2005, 2009, 2011 en 2017. De volgende , de 10e , wordt 2019 in Antwerpen, SUCCES ! En dan nog de Champions Trophy , goud in 1987, 2000, 2004, 2005, 2007, 2011 en 2018. En dan alle club successen, Europees Kampioen HCDENBOSCH, Amsterdam, SCHC bij de vrouwen (al meer dan Ajax, Feyenoord en PSV bij elkaar) . Het ontbreekt nog steeds aan Club Wereldkampioen , als dit al georganiseerd was , dan had Nederland nog meer Wereldkampioenen gerealiseerd. Nederland is schatrijk aan hockeytalent , laat het zien en maak het waar.

4. adrievandeparel

Chinese dames winnen zojuist 5-3 van Nieuw Zeeland, 8 goede goals en een opvallend scoreverloop : China 3-0 voor, 3-2, 4-2, 4-3 in de laatste minuut en in de laatste seconde 5-3. Opvallend is dat China gisterochtend (bij ons 9 uur) verloor 0-1 van Argentinië en 24 uur later met 3-0 voorkomt en dan nog 3 goals tegen incasseert. De laatste 5 goals van de wedstrijd, na de 3-0 werden in de laatste 9 minuten gescoord. Als er een dag na de eerste wedstrijd tussen had gezeten dan had China wellicht met een beter doelsaldo kunnen winnen, als de Chinese speelsters (vooral de middenvelders die kilometers lopen in een wedstrijd) een dag hadden kunnen herstellen. Extra bewijs dat Nederland een heel goed resultaat haalde in China, jammer van de goal tegen, 2-0 voor was goed, had 3-0 moeten worden, maar de 3 punten zijn behaald (Lauren goed de 0-1 , in 52e min. de 1-1 en direkt in de 56e min. 1-2 Freeke en zonder groene en gele kaarten , ook een pluspunt (als het nodig is dan is dat zo) Doelsaldo is ook belangrijk, daarom was de 0-5 in de USA supergoed , Lidewij snel de 0-1, Laurien de 0-2, Frederique de 0-3 en 0-5, en Marloes goed de 0-4. Na de 1-0 (Maartje Krekelaar) in Nieuw Zeeland , de onnodige 1-0 in Australië en de volgende 3 overwinningen : 1-2 in Argentinië, de 1-0 een sc , alle hoeken afdekken ook een tip in, dan de supergoede Frederique 1-1 en aangeven van Frederique op Pien die mooi de 1-2 scoort , 12 punten van de 15 =75% , aan de leiding , bij blijven winnen (score 93,75%) , eind juni in Amstelveen in het mooie Wagener stadion , eerst tegen de nr. 4 , wellicht België , Duitsland, Australië. Bij winst in de finale tegen Argentinië , Australië of België/Duitsland. In augustus '17 in hetzelfde stadion Europees Kampioen geworden, nu de 1e Pro League winnen, SUCCES !

5. adrievandeparel

Stand vrijdag 22 maart '19 , 11.51 uur : 1. Nederland 5 12 10-3 = +7 80% 2. Argentinië 7 16 12-6 = +6 76,2% 3. België 3 6 3-3 = 0 66,7% 4. Australië 8 14 14-12=+2 58.3% 5. Nieuw Zeeland 9 12 17-16= +1 44,4% 6. Duitsland 4 5 8-7 = +1 41,7% 7. China 7 7 13-15= -2 33,3% 8.Gr.Brittannië 3 2 3-10 = -7 22,2% 9. USA 4 1 4-12 = -8 8,3% Bron : FIH.CH