Argentijnse bondscoach passeert topscorer Barrionuevo voor Las Leonas

De damesbondscoach Gabriel Minadeo roept Noel Barrionuevo, die al ruim tien jaar deel uitmaakt van Las Leonas, niet meer  op voor de Argentijnse selectie. ‘We gaan een nieuw proces in en op zoek naar een andere speelstijl’, zegt de oefenmeester over zijn beslissing.

Dat de bondscoach op zoek gaat naar verandering, is niet vreemd. De Argentijnse ploeg stelde dit jaar zwaar teleur met een zevende plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Barrionuevo is misschien wel de eerste in een reeks van offers die Minadeo en zijn technische staf zullen maken. ‘We zoeken naar een andere speelstijl en moeten vooruit kijken naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio’, verklaart hij zijn beslissing.

Minadeo, die bezig is aan zijn tweede termijn als bondscoach, wijst op het recente wereldkampioenschap van Jong Argentinië  in Chili. ‘Ik denk dat er goede vervanging aankomt en dan is het belangrijk dat bepaalde posities niet al zijn afgedekt.’

Met het uitsluiten van Barrionuevo, dé strafcornerspecialist van Argentinië, verliezen Las Leonas hun topscorer aller tijden. De 32-jarige verdedigster debuteerde in 2006 voor Argentinië, nota bene onder Minadeo. Op de Spelen pakte ze een bronzen (Peking, 2008) en een zilveren medaille (Londen, 2012). In 2010 werd ze met haar ploeg wereldkampioen in eigen land (Rosario). Barrionuevo won de Champions Trophy liefst zes keer: in 2008, 2009, 2010, 2012, 2014 en 2016.

DEN HAAG - Rabobank Hockey World Cup 06 Argentina - South Africa foto: Noel Barrionuevo. COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK FFU PRESS AGENCY

Barrionuevo legt aan voor een strafcorner tijdens het WK 2014 in Den Haag (c) Frank Uijlenbroek


Wat vind jij? Praat mee...