Argentinië boekt tegen China vierde zege op rij

Met een kleine, maar verdiende zege op China (1-0) heeft Argentinië zondag voor de vierde keer op rij in de Pro League gewonnen. Las Leonas presteren steeds beter sinds de veranderingen die coach Carlos Retegui doorvoerde na het teleurstellend verlopen WK in Londen (zevende) en de Champions Trophy in Changzhou (derde).

Er was op kritiek op het beleid van Retegui, die na de Champions Trophy is aangesteld, meteen enkele talenten slachtofferde en dertigers Carla Rebecchi, Rosario Luchetti en Silvina d’Elia weer opriep nadat zij hun carrière al hadden beëindigd. Na een slecht begin van de Pro League met een gelijkspel tegen zowel de Verenigde Staten als Duitsland en een nederlaag tegen Nederland heeft Argentinië de draad inmiddels opgepakt.

Rebecchi is op 34-jarige leeftijd duidelijk nog van toegevoegde waarde voor Argentinië. Deze keer tegen China was het d’Elia die haar ploeg aan de zege hielp. In Rosario, waar de drie teruggekeerde vedettes in 2010 onder leiding van Retegui wereldkampioen met Argentinië werden, sloeg zij de bal uit een strafcorner snoeihard in het doel. Niet voor niets werd d’Elia uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd en verscheen zij na het laatste fluitsignaal voor de camera, een interview dat voor de kijker vanuit het Spaans werd vertaald naar het Engels door de geblesseerde Delfina Merino.

Tien dagen geleden in Changzhou won Argentinië ook al met 1-0 van China. De Argentijnen hebben nu acht wedstrijden gespeeld en negentien punten. Nederland heeft er twaalf uit vijf. Zaterdag speelde België gelijk tegen de VS (1-1), dat in de shoot-outs een extra punt bemachtigde.


3 Reacties

  1. robvisser

    Desondanks houdt het niet over wat Argentinië laat zien en ze leunen vooral op de counter. China was te zwak om de kwetsbaarheden van Argentinië bloot te leggen. Verder valt op dat Majo Granatto een stuk fanatieker is in het Argentijnse team dan bij Oranje-Rood, waar ze niet echt potten kan breken. Hoofdklasse teams geven in ieder geval wel speelsters als Granatto en Merino vrij voor de Pro League. Dan zou je verwachten dat ze ook niet moeilijk doen over Nederlandse internationals.

  2. lynnBosman

    Klopt RobV, ik vind dat je het ook niet echt kan vergelijken met voorheen. Bekijk het in een CT format en dan doet Argentinië het niet veel beter dan voorheen. Rebecchi is een geweldige speelster, dat is zeker waar. Er zullen vast afspraken over het vrijgeven gemaakt zijn en misschien voorwaarden van de Argentijnse bond om in NL te kunnen spelen en uit te mogen komen voor Argentinië. SCHC en OR geven natuurlijk 1 speelster vrij, kijk je naar NL internationals van deze clubs zijn dat er 5 om 4. Dus dan snap ik de clubs wel

  3. robvisser

    @lynnBosman De voornaamste leveranciers van NL internationals zijn inmiddels geplaatst voor de playoffs, dat scheelt misschien. Het zou ook wel typisch NL zijn als we soepeler zijn tegen buitenlandse bonden dan als het gaat om onze eigen nationale teams. Sowieso kun je je afvragen of je als Hoofdklasse team nu wel buitenlandse speelsters moet aantrekken, als ze vanwege de Pro League een aantal wedstrijden niet inzetbaar zijn. Financieel ben je vaak meer aan ze kwijt, nog los van het feit dat Merino en Granatto ook niet een enorme impact hebben bij SCHC en Oranje-Rood. Zelf denk ik dat ze volgend jaar niet meer te zien zullen zijn in de Hoofdklasse. Misschien wel door eigen keuze, want in Argentinië vinden ze nog wel dat het nationale team belangrijker is dan de club. In Nederland denkt men daar anders over.


Wat vind jij? Praat mee...