‘Assistent voor een maand’ Verboom leert veel in Duitsland

Eric Verboom is de nieuwe assistent-bondscoach van de mannen van Duitsland. Bondscoach Stefan Kermas, die hij al langer kent vanuit zijn coachcarrière,  vroeg de Nederlander de staf in de maand juni te komen versterken. Een wat vreemde constructie, maar Verboom legt het uit.

‘Voorlopig ben ik alleen in juni assistent-bondscoach’, vertelt Verboom. ‘Stefan werkt sowieso met verschillende co-trainers en wij gaan deze periode aftasten en kijken hoe het bevalt. Na deze maand neemt een andere coach het weer van me over. Eigenlijk zijn het drie trainingsstages. De eerste nu hier in Moers en daarna nog twee in Hamburg.’ Verboom reist niet meer naar Zuid-Afrika voor de Hockey World League. Daarna sluit hij weer aan voor een vierlandentoernooi.

De huidige opzet had verschillende oorzaken. Verboom had toen hij benaderd werd reeds een lange vakantie gepland staan en begint in augustus weer met de voorbereiding met Den Bosch. Zodoende is hij slechts een maand bij de Honamas betrokken.

‘De intentie is wel dat ik betrokken blijf bij de groep als één van de co-trainers. Het is nu alleen nog even zoeken op wat voor manier. In Nederland is het makkelijker om alle jongens van Oranje bij elkaar te krijgen in Utrecht of op Papendal, maar in Duitsland kan je jongens uit Berlijn en Munchen niet wekelijks bij elkaar krijgen.’ Hoewel de voormalig oefenmeester van Jong Oranje pas een een week betrokken is bij het nationale team van de oosterburen, bevalt het hem goed. ‘Het is even inkomen voordat je alle namen weet, maar daarna gaat het ook snel. Ik had meerdere opties, maar wat deze uitdaging voor mij interessant maakt, is dat ik zelf ook veel kan leren. In plaats van alleen maar toevoegen.

 


Wat vind jij? Praat mee...