Brit Barry Middleton zwaait na 432 caps af als international

Oud HGC-speler en Brits hockeyer Barry Middleton (35) heeft besloten om te stoppen als international, dat meldt Great Britain Hockey. Middleton geldt als de speler met de meeste interlands voor Groot-Brittannië en Engeland. Na 432 interlands en 119 doelpunten geeft Middleton aan dat de prioriteiten in zijn leven veranderd zijn.

Middleton gaf na het WK van 2018 in India al aan een pauze te nemen van zijn internationale sportcarrière. Nu zet hij dus definitief een punt achter zijn carrière. In totaal was Middleton ruim zestien jaar international voor Groot-Brittannië en Engeland. In die zestien jaar speelde hij vier keer op de Olympische Spelen, vier keer het WK en speelde hij maar liefst acht Europese kampioenschappen. In zijn laatste jaar als international werd hij genomineerd voor FIH Player of the Year, waar hij verloor van Belg Arthur van Doren.

‘Ik heb het gevoel dat ik alles heb gegeven om de afgelopen vijftien jaar het beste uit mezelf te halen’, zo liet hij weten aan de Engelse pers. Middleton gaf aan dat hij al sinds de Olympische Spelen van 2016 met het idee loopt om met pensioen te gaan.

Het was een eer om mijn land zoveel jaar vertegenwoordigd te hebben. Het was een droombaan voor mij. Ik hoop dat iedereen heeft kunnen zien hoe graag ik het spel speel. Ik wil iedereen die mij heeft gecoacht, met mij gespeeld heeft en mij gesteund hebben bedanken. Ik kijk ernaar uit om naar Groot-Brittannië en Engeland te kijken, wetende dat zij zich op de juiste plaats bevinden om de beste van de wereld uit te dagen. Ik zal hen bij elke stap ondersteunen.’

Groot gemis

Danny Kerry, hoofdcoach van Engeland en Groot-Brittannië geeft aan dat Middleton gemist zal worden. ‘Het was een voorrecht om met Barry te werken tijdens onze korte samenwerking bij het wereldkampioenschap. Zijn niveau is van wereldklasse en wij zullen zijn kwaliteiten gaan missen.’ Kerry geeft aan dat Middleton wel betrokken blijft bij de nationale ploeg. ‘We weten dat Barry van plan is om betrokken te blijven bij het Britse hockey, wat fantastisch is.’


1 Reactie

  1. Esther BoschvanRoozendaal

    Volgens mijn man was Barry naast een geweldige hockeyer een geweldig aardig mens , mijn man heeft afscheid genomen van hem op Union waar het Engelse XI-tal een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje speelde met als kado een paar gele Hollandse klompen voor hij naar Duitsland vertrok . Het laatste wat hij weet is dat Barry met zijn vriendin Becky (ex. Pinoké) naar Oost London vertrok om weer bij zijn oude club te gaan spelen . Barry bedankt en het gaat jullie goed , hopelijk zien jullie elkaar nog een keer ergens .


Wat vind jij? Praat mee...