België verslaat Spanje tijdens doelpuntrijk Pro League-duel

De mannen van België hebben woensdag met ruime cijfers gewonnen van Spanje. Tijdens het duel in de Pro League werd het 7-3 voor de thuisploeg. Eerder dit jaar stonden beide ploegen al tegenover elkaar. In Spanje eindigde de wedstrijd na zestig minuten in 2-2, waarna Spanje via shoot-outs won.

In Brussel kwamen de Red Lions  goed uit de startblokken. De Spaanse verdediging mocht gelijk aan de bak. De eerste kansen van de wedstrijd kwamen dan ook van onze zuiderburen. Hoewel Spanje lang stand hield, kwam België vlak voor het einde van het eerste kwart op voorsprong. Via een snel schot zette Florent van Aubel zijn team op voorsprong. Nog voor het einde van het tweede kwart verdubbelde Tom Boon de voorsprong.

Uiterst effectief België

In de tweede helft zagen de toeschouwers een ontketend België. Vijf minuten na het fluitsignaal van het tweede kwart stond er een 5-0 voorsprong op het scorebord. Florent van Aubel maakte zijn tweede van de avond en niet veel later tekende Cédric Charlier voor de 4-0. Net als van Aubel was ook Tom Boon voor de tweede keer trefzeker en trok de stand naar 5-0. Daarmee was het nog niet gedaan met de Belgische opleving. Vlak voor het rustsignaal zorgde Felix Denayer dat de thuisploeg met een afgetekende 6-0 voorsprong naar binnen ging.

België was veel te sterk voor Spanje in de eerste helft. Foto: Getty Images/FIH

In de tweede helft had België maar drie minuten nodig om opnieuw doel te treffen. FIH Player of the Year Arthur van Doren klopte keeper Quico Cortes en tikte de 7-0 binnen.

Het vierde kwart was voor de Spanjaarden. Voor het eerste in de wedstrijd namen de bezoekers het doel van de thuisploeg onder vuur. Vanuit een strafcorner schoot Pau Quemada raak: 7-1. Daar bleef het niet bij want Spanje begon aan een slotoffensief. Enrique Gonzalez was de volgende die op het scorebord kwam. Na een goede solo passeerde hij keeper Vincent Vanasch met een snelle backhand. In de slotseconde was het weer Pau Quemada die scoorde.

Ruime voorsprong op Oranje

België staat nu op twaalf punten uit vijf wedstrijden. Hiermee gaat het team aan kop. Spanje blijft op de zevende plek staan. Samen met Nieuw-Zeeland hebben de Spanjaarden als enige nog geen overwinning gepakt. De achterstand van Nederland op België is nu zes punten. Nederland staat ook op vijf wedstrijden maar met zes punten. Zaterdag (aanvang 18:00u) neemt Oranje het in Rotterdam op tegen Spanje.


2 Reacties

  1. mickh

    Die heerlijke onwerkelijke knotsgekke achtbaan die Pro League heet.

  2. robvisser

    Slechts weinigen zullen zo'n ruime uitslag hebben voorspeld. Maar misschien waren er enkele Belgische spelers die het goed hadden.


Wat vind jij? Praat mee...