Bizarre comeback van Groot-Brittannië tegen Spanje: 5-6

Groot-Brittannië heeft vrijdag door een bizarre comeback tegen Spanje de eerste overwinning in FIH Pro League geboekt. De Britten kwamen met 4-1 achter in het eerste kwart, maar vochten zich terug in het duel en zegevierden uiteindelijk met 5-6.

De Britten moeten na het eerste kwart hebben gedacht: wat is hier aan de hand? Maar in plaats van de handdoek te gooien, vochten ze zich terug in de wedstrijd. In het tweede kwart scoorden ze een keer, maar pas in het derde kwart kwamen ze op stoom en troffen drie keer doel: 4-5. Nu waren het de Spanjaarden die niet wisten wat ze was overkomen. Toen het na 57 minuten ook nog 4-6 werd, leek de tweede wedstrijd in de Pro League beslist.

De Spanjaard Xavi Lleonart, oud-speler van Bloemendaal, is een Brit David Ames de baas. Foto: FIH/Getty Images

Maar net als vorige week, toen Spanje in de slotfase een 2-0 achterstand tegen België goedmaakte tot 2-2, leidde de Spaanse furie in de slotfase weer tot succes. Alvaro Iglesias maakte twee minuten voor tijd de 5-6. De Spaanse fans zweepten hun ploeg in Valencia op. Dat leverde wel een hectische slotfase op met diverse strafcorners voor Spanje, terecht gegeven door de Nederlandse arbiter Coen van Bunge, maar geen doelpunten. En zo won Groot-Brittannië haar eerste duel met 5-6.
Je kunt het duel Spanje-Groot-Brittannië op het nieuwe FIH.live-kanaal terugkijken.

Dit weekend vier duels in de Pro League

Dit weekend worden vier duels gespeeld in de Pro League. Zaterdagavond spelen de Belgische mannen en vrouwen hun openingswedstrijden in en tegen Argentinië. De vrouwen hockeyen om 19.30 uur en de mannen om 22.30 uur. Deze duels zijn live te zien op FIH.live.

Zondag is het tijd voor de Oranje-teams voor hun debuut in de Pro League. Beide duels zijn in de vroege ochtend. De Oranje Dames spelen om 4.30 uur en de Oranje Heren om 2.30 uur. Beide wedstrijden zijn live te zien op Ziggo Sport en de wedstrijdverslagen staan direct na afloop ook op hockey.nl gevolgd door de reacties vanuit Nieuw-Zeeland.