Britten komen bovendrijven in PL, Singh all-time topscorer

De Britse mannen hebben de eerste plaats in de Pro League stevig in handen genomen. Afgelopen week won de ploeg van bondscoach Paul Revington in Londen zowel van India (4-2) als België (3-1). Hierdoor leiden ze de dans in de stand, met een marge van zes punten op runner-up India.

Tegen India namen de Britten zaterdag na rust afstand. Binnen vijf minuten na de thee liep de score op van 1-1 naar 3-1, dankzij goals van Thomas Sorsby en Lee Morton. De Indiase sleepkoning Harmanpreet Singh bracht de spanning nog terug, maar in de slotfase zorgde Nick Bandurak voor de beslissing: 4-2. Voor Singh, die voor rust ook al trefzeker was, leverde die dag een persoonlijke mijlpaal op. Hij nam de leiding in het all-time topscorersklassement over van Alexander Hendrickx. De Belg staat vooralsnog op 34 treffers in de landencompetitie, Singh heeft er 35 inliggen.

Wallace tegenover De Sloover

De zege op India was alweer de vijfde zege van Groot-Brittannië in dit Pro League-seizoen. Nummer zes volgde een dag later tegen olympisch kampioen België, dat op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd. Bij de Belgen waren Thibeau Stockbroekx en Arthur De Sloover (beiden OR) van de partij. Uiteraard ontbraken play-offfinalisten Hendrickx, Sébastien Dockier, Florent van Aubel en Arthur van Doren nog bij de nummer twee van de wereldranglijst. Zach Wallace, die in de zomer van HGC naar Bloemendaal gaat, speelde beide duels mee bij de Britten.

‘Team GB’ belandde in de Pro League nog nooit op het podium. Zaterdag en zondag kunnen ze weer stappen zetten om daar dit jaar verandering in te brengen. Ook dan nemen de Britten het op tegen India en België.

Heren

 

 

 

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Heren

 

Dames

 

 

 

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Dames


Wat vind jij? Praat mee...