Caldas maakt met Spanje valse start in Pro League

Max Caldas is met de Spaanse mannen de Pro League begonnen met twee nederlagen. Vrijdag werd er in Valencia met maar liefst 6-1 verloren van Engeland. Een dag later waren de Britten opnieuw te sterk, al was het krachtsverschil toen stukken kleiner. Twee seconden voor tijd viel de winnende treffer: 2-3.

Wat was Caldas zaterdag met zijn ploeg dicht bij tenminste één punt. In een enerverend duel met Engeland stond er vlak voor tijd een 2-2 tussenstand op de bord. Maar de allerlaatste aanval van de ploeg van interim-coach Zak Jones, de tijdelijke opvolger van Danny Kerry, zorgde alsnog voor een teleurstelling bij Spanje. De Britten kregen, terwijl de klok richting de nul kroop, nog een corner. Vol ontzetting zag het publiek dat de rebound van David Goodfield binnenviel en dus de 2-3 opleverde.

Een dag eerder schoot Engeland in het tijdbestek van vijftien minuten de defensie van de thuisploeg aan flarden. Tussen de 20ste en 35ste minuut liep de score op naar 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Nadat de bezoekers waren doorgedenderd naar 6-0, redde Ignacio Rodriguez de eer voor Spanje door de 6-1 te maken.

Engeland is door de twee zeges met een honderdprocentscore van zes punten de nieuwe runner-up in de Pro League. België leidt de dans met zeven uit drie. Nederland – vijf uit drie – staat derde.

Spanje – Engeland 1-6 (0-2)
20.Duncan Scott 0-1
27.David Condon 0-2
34.Zachary Wallace 0-3 (sc)
35.James Oates 0-4
53.David Condon 0-5
57.David Goodfield 0-6
59.Ignacio Rodriguez 1-6 (sc)