Champions Trophy Dag 2: Australië verslaat ook Groot-Brittannië

Op de tweede dag van de Champions Trophy heeft Australië met 2-0 gewonnen van Groot-Brittannië, waardoor de Aussies nu zes punten uit twee duels hebben. China en Japan kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Na de overwinning van Australië op Argentinië (2-1) op de eerste speeldag van het toernooi in Changzhou waren de Aussies in hun tweede wedstrijd ook te sterk voor Groot-Brittannië. Daarmee zetten ze hun goede ontwikkeling van het afgelopen jaar voort, na hun halve finaleplaats op het WK in Londen. Eind 2017 ontbraken ze nog op de finaleronde van de Hockey World League Final in Nieuw-Zeeland, maar dit jaar is de nummer drie van de wereld terug aan de wereldtop en een serieuze kandidaat voor de eindzege van de Champions Trophy.

De overwinning op Groot-Brittannië was verdiend, al waren de Britten na de 1-0 van Brooke Peris op jacht naar de gelijkmaker. Balverlies rond de middenlijn leverde zomaar een counter van Australië op, waarna Kalindi Commerford de 2-0 binnenschoot. Dat was een klap voor Groot-Brittannië, dat opnieuw bewees dat het niet meer de gevreesde ploeg is van twee, drie jaar geleden.

Na de 3-1 nederlaag tegen Nederland speelde Japan tegen China gelijk met 0-0.

Shihori Oikawa in actie voor Japan. Foto: OrangePictures/Andre Weening

 

Meer live hockey


2 Reacties

  1. mickh

    Met inzet en enthousiasme kan je bij de dames `gewoon` Olympisch Kampioen worden, daar is echt helemaal niets anders voor nodig als techniek of een beproefd spelconcept.

  2. robvisser

    @mickh Deels waar, al hadden de Engelsen destijds wel een beter team en heb ik desondanks nog nooit zo'n onverdiende overwinning gezien. Maar het geeft ook wel aan dat het geen appeltje eitje is dat Nederland altijd wint en dat het competitiever is in het dameshockey dan menigeen zou denken. Nu lijkt Australië een serieuze concurrent voor Nederland te gaan worden de komende tijd. Zo zijn er steeds weer teams die het Nederland behoorlijk lastig maken. Argentinië verwacht ik ook wel weer terug voor de OS.


Wat vind jij? Praat mee...