Champions Trophy: Argentijnen verslaan ook Britten

Op de vijfde dag van de Champions Trophy in China verloor Australië – zondag de tegenstander van Nederland in de finale – van Japan. Argentinië won van Groot-Brittannie, dat in de poule als laatste is geëindigd.

Eindstand poulefase

Klassering Land Punten
1 Nederland 15
2 Australië 7
3 China 6
4 Argentinië 6
5 Japan 5
6 Groot-Brittannië 2

Speelschema

Tijdstip Wedstrijd Plek
07:00 Japan-Groot-Brittannië 5e/6e
09:15 China-Argentinië 3e/4e
11:30 Nederland-Australië 1e/22

 

Binnen acht minuten stond Japan al met 2-0 voor tegen Australië, dat bij winst veilig was geweest van een finaleplek tegen Nederland. Maar de Aussies lieten het afweten en incasseerden vlak voor het einde van het derde kwart zelfs een derde tegentreffer. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-1. Daarmee boekte Japan de eerste overwinning van dit toernooi en eindigt het de poulefase met vijf punten. Door de winst van Oranje op China staat Australië alsnog in de finale.

Foto: OrangePictures/Andre Weening

Voor de tweede keer op rij wonnen de Argentijnen, die het toernooi zo moeizaam begonnen met drie nederlagen op rij. Al in de tweede minuut maakte Victoria Sauze het doelpunt, dat achteraf gezien het winnende doelpunt bleek. Door dit resultaat is olympisch kampioen Groot-Brittannië in de poule als laatste geëindigd. De Argentijnen herstelden enigszins hun eer met het goede resultaat.

Foto: OrangePictures/Andre Weening


5 Reacties

 1. circlestorm69

  Wow, en toen stond Japan 2-0 voor door een paar grote fouten van de verdediging. Gaat dat 2x China worden voor Oranje? 🤔

  1. marga-keuvelaar

   Als China van Nederland wint, ja. Hoe de regels zijn bij een gelijk aantal punten met Australië (bij gelijkspel tegen Nederland) weet ik niet precies.

 2. lexi-b

  Goeie opsteker voor Japan. Zou goed zijn voor de OS als hun team ook een rol van betekenis heeft.

 3. robvisser

  Al met al heeft Argentinië weer geen indruk gemaakt op een groot toernooi en van Delfino Merino als 'wereldspeelster van het jaar' zie je bar weinig, ook niet op het afgelopen WK. Verder blijf ik het toch wel een apart systeem vinden in de Champions Trophy. Nederland heeft alle vijf duels gewonnen en moet nu alsnog tonen dat ze de beste zijn, tegen een ploeg die twee duels verloor en een keer gelijkgespeelde. En Argentinië verloor zelfs drie van de vijf wedstrijden en kan nu voor brons gaan. Ergens is het wel wat raar.

 4. lynnBosman

  @RobV: wat dacht je van tweemalig "Wereldtalent van het jaar" Granatto? Die zie je niet in grote wedstrijden. Beide geweldige speelsters hoor, blijven gevaarlijk maar gamechangers zijn ze niet. In Berlijn hadden vorig jaar gewoon Welten en De Waard of Matla moeten staan.


Wat vind jij? Praat mee...