Champions Trophy: Argentijnen halen uit tegen China

Op de zesde en laatste speeldag won olympisch kampioen Groot-Brittannië de strijd met Japan om de vijfde plek. Argentinië versloeg China met 6-0 en eindigde als derde.

Groot-Brittannië bewees deze Champions Trophy opnieuw dat het niet meer de gevreesde ploeg is die in 2016 olympisch kampioen werd en een jaar eerder Europees kampioen, onder de vlag van Engeland. De vijfde plek was voor de Britten – die in de vijf poulewedstrijden twee keer gelijkspeelden en er drie verloren – het hoogst haalbare. Het was Japan dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, maar de Britten knokten zich alsnog naar een 1-2 overwinning, hun enige overwinning in Changzhou.

Foto: OrangePictures/Andre Weening

Argentinië-China

Opeens deden de Argentijnen wat hen het hele toernooi al niet lukte: hun kansen afmaken. Tegen de Chinezen haalden Las Leonas uit met 6-0. Daardoor eindigen ze als derde, een schrale troost voor Argentinië, dat voor de eindoverwinning naar China was gekomen.


1 Reactie

  1. robvisser

    Eigenlijk is Argentinië vs China nooit een wedstrijd geweest en dat is jammer bij zo'n pot om het brons. De Argentijnen startten (en bleven) veel scherper en China had een totale off-day (inclusief de anders zo betrouwbare Chinese keepster). Argentinië wist dit toernooi alleen wedstrijden tegen de zwakkere landen te winnen en dat heeft hen genekt. Het gekke is overigens dat Japan veel meer kwaliteit heeft dan China en toch eindigen die onderaan. Wel denk ik dat Japan er zal staan tijdens de OS in Tokyo. Ze hebben nog even de tijd.


Wat vind jij? Praat mee...