Chinese dames boeken eerste zege in de Pro League

China heeft de eerste overwinning in de Pro League binnen. De dames wonnen woensdag in Changzhou met 2-1 van Duitsland, dat in drie van de vier gespeelde duels als verliezer van het veld stapte. Twee keer boog de ploeg overigens pas na het nemen van shoot-outs.

Duitsland kwam in China beter uit de startblokken en dat leverde meteen twee kansen op voor Charlotte Stapenhorst. De voormalige spits van SCHC raakte bij de eerste mogelijkheid de zijplank en daarna stond keepster Ye Jiao een treffer in de weg door de inzet van Stapenhorst met de voet uit het doel te houden.

Voorsprong China na Duits overwicht

Ook in het tweede kwart stond China onder druk. Verdediger Li Jiaqi voorkwam een Duitse treffer na een goede ingreep op een inzet van Naomi Heyn. Daarna kreeg de Chinese ploeg meer grip op het spel. Vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong.

Ciu Qiuxia tipte een strafcorner van Gu Bingfeng binnen en na rust zette Zhang Xiaoxue na een snelle counter de 2-0 op het bord. Zeven minuten voor tijd bracht Duitsland de spanning terug in de wedstrijd. Hannah Gablac maakte goed voorbereidend werk van Viktoria Huse goed af: 2-1. Dat was ook de eindstand, waardoor Groot-Brittannië en de Verenigde Staten de enige ploegen zijn in de Pro League zonder overwinning.

Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Dames
Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Heren


3 Reacties

 1. circlestorm69

  Hey Hockey.nl ik zag daarstraks een bericht in de trant van “Annan en van Geffen maken de balans van de Pro League op”.... Toen ik het wilde lezen na ik een ander bericht gelezen had was het opeens weg..... Waar is het?

 2. hanna-reijneveld

  https://hockey.nl/artikel/oranje/annan-en-van-geffen-maken-tussenbalans-pro-league-op/

  1. circlestorm69

   Opeens zag ik hem weer. Toch bedankt. Eergisteren gemist 😊


Wat vind jij? Praat mee...