De 10 mooiste WK-foto’s door Willem Vernes

In Terressa sleepte het Nederlands elftal zondag de wereldtitel binnen. Onze fotograaf Willem Vernes was erbij. Hij zette zijn tien mooiste foto’s van het afgelopen WK op een rij, met een persoonlijke toelichting.

1. Een wereldgoal middels tiki taka hockey. Vakkundig afgerond door Felice Albers. Ze gooit de finale in het slot en bezegelt de negende wereldtitel van de Oranje Dames.

 

2. Frédérique Matla scoort uit een strafcorner in de wedstrijd tegen Australië en valt juichend op de grond. De goal was goud waard en loodste Nederland naar de finale.

 

3. Eva de Goede was bezig met een race tegen de klok, na haar kruisbandblessure, om dit WK te kunnen halen. Dat lukte wonderwel. Wat een respect en waardering voor deze geweldige prestatie.

 

4. Marloes Keetels op de schouders bij Lidewij Welten en Margot van Geffen. Ze stopt met hockey en wat een manier om je stick met dit resultaat aan de wilgen te hangen.

 

5. Overzichtsfoto van een volgepakt Wagener Stadion in Amstelveen. Met dank aan de mensen van Ziggo die het mogelijk maakten om deze foto te kunnen maken.

 

6. De bescheiden Jamilon Mulders neemt afscheid met een wereldtitel. Met betraande ogen geniet hij van de blijdschap en vreugde van het team.

 

7. Tijdens Nederland–Ierland worden we getrakteerd op een laagstaande zon. Lastig fotograferen, maar wel een kans op een mooie sfeerplaat.

 

8. Roisin Upton (Ierland) krijgt een stick in haar gezicht van Camila Caram (Chili). Het leverde de Chileen een wedstrijd schorsing op en Roisin een dikke lip en zere neus.

 

9. Rocio Sanchez (Argentinië) scoort de beslissende shootout tijdens de halvefinalewedstrijd tussen Duitsland op het WK. Delfina Thome (Argentinië) springt een gat in de lucht. De passie en beleving van de Argentijnen is alleen al een prijs waard.

 

10. Teamfoto van de wereldkampioenen. Wat een prestatie na alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Precies op tijd kwam de geoliede machine weer op gang. Top!


2 Reacties

  1. hannekesanders

    Mooi Willem 👌

  2. robvisser

    Prachtige foto's, stuk voor stuk. Op foto 8 zien we dat Chili speelde met de veelgeroemde 'passie' zoals we die ook van de Argentijnse dames kennen. Het Wagener stadion, zoals we dat op foto 5 zien, was toch wel mooier dan het wat rommelig ogende stadion in Terrassa en ik was blij dat in Nederland tijdens de wedstrijden geen orgeldeuntjes te horen waren die we van het ijshockey kennen. Jamilon, heel mooi natuurlijk. Voor een fotograaf is het altijd weer afwachten hoe de reflecties van zo'n glimmend, kaal hoofd op de lens belanden. En foto 10 spreekt voor zich. 'Say cheese' was vast niet nodig.


Wat vind jij? Praat mee...