De 10 mooiste goals van het EK: Stem op jouw favoriet!

Het EK is ten einde, maar gelukkig hebben we de beelden nog. Het was een schitterend toernooi, met schitterende doelpunten. De redactie van hockey.nl heeft de 10 mooiste, opmerkelijkste of bijzonderste doelpunten geselecteerd. Nu is het aan jullie. Welke goal is jouw favoriet? 

 • Welke goal is de mooiste EK-treffer?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Welke goal is de mooiste EK-treffer?  Ophalen van gegevens


4 Reacties

 1. robvisser

  De 'goal van Jill Boon' was helemaal niet haar goal, het was een eigen goal. Verder jammer dat de prachtig uitgespeelde goal van de Oranje dames tegen België er niet bij zit. Mag eigenlijk niet ontbreken. Kellerman de mooiste goal voor mij.

 2. frank-hagemans

  Wat dacht je van nummer 3?

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Goal Wegnez is mooiste van allemaal.

 4. adrievandeparel

  Goal van Lidewij Welten tegen Engeland is de mooiste, ze stuurt 3 Engelse dames de Theems in en scoort supergoed, ook de 8-0 van Laurien Leurink tegen Engeland (8-0) is supermooi, verder supergoede goals gezien van Frederique Matla, Marloes Keetels, Margot van Geffen, Eva de Goede, Lauren Stam, Caia van Maasakker, Marijn Veen, Kelly Jonker en Xan de Waard. Ook bij de mannen supergoede goals gezien. Wel enorm teleurstellend dat ze de finale niet halen, eerst supergoed 6-0 winnen van Schotland, dit is ook gebeurd bij de Olympische Spelen in Londen '12, in de halve finale 8-0 winnen van Engeland en de finale niet winnen, waarom niet stoppen bij 4 of 5-0 en krachten sparen voor de finale, nu leek het of al hun kruid verschoten was, slimmer spelen en energie sparen als het kan, in de finale heb je al je krachten nodig. De goal 8 is via de stick van een Wit Russische verdedigster, wel is het door de aktie van Jill Boon tot stand gekomen maar ze raakt de bal niet, je kan wel zeggen door haar aktie is het een goal voor België die teleurstellend 6e zijn geworden. Nederlandse vrouwen zijn de beste van Europa en de hele wereld, al sinds 2006 (Wereldkampioen in Madrid 2006, strafbal Maartje Paumen) , met een onnodig verlies van de OS '16 in Rio waar Nederland gewoon had moeten winnen en veel beter was dan Engeland, nu weer bewezen met een supergoede 8-0 overwinning, ga zo door, we kijken uit naar OS '20 in Japan, OS '24 in Parijs en OS '28 in Los Angeles waar Nederland in '84 al Olympisch Goud wint.


Wat vind jij? Praat mee...