De Spelregelvraag: een strafcorner of strafbal?

Voor deze editie van de Spelregelvraag nemen we je even mee naar de Pro League. Een duel tussen India en Duitsland om precies te zijn.. 

Dilpreet Singh krijgt de bal op zijn backhand en haalt uit. Tegen het been van de Duitse Paul Glender. Inderdaad, shoot. Maar! Wat zou jij beslissen in deze situatie? Strafcorner of strafbal?

 • De Spelregelvraag: een strafcorner of strafbal?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  De Spelregelvraag: een strafcorner of strafbal?  Ophalen van gegevens


9 Reacties

 1. GabyvanHout

  De bal zou naast het doel gaan. Shoot

 2. pjklaassen

  Vanuit deze beelden niet te zien of de bal op goal gaat…

 3. jurjen-oskam

  Het lijkt er op dat de bal naast gegaan zou zijn. Dat de bal op het been van de verdediger komt voorkomt dan ook niet het maken van een waarschijnlijk doelpunt. Ook was de actie van de verdediger in mijn ogen niet opzettelijk. Kortom: ik zou een strafcorner geven.

 4. rob-tettero

  De bal komt op de voet dus corner, het is namelijk niet te zien of de bal de goal zou hebben gehaald of er zelfs naast zou zijn gegaan.

 5. MelanieBrinkhaltus

  Dit is natuurlijk een makkelijke; strafbal! Ontnemen van directe scoringskans. Ook al is contact minimaal. Aanvallende speler heeft er last van. Mensen die denken dat het een strafcorner is nemen het njet zo nauw met de regels of zijn misschien zelf wel verdediger. Maar iedere persoon met een goed stel hersens ziet in dat de bal hier op de stip moet :)

  1. sachavdlugt

   Uhm nee

  2. paulvankeep

   Als het een makkelijke beslissing was zou de situatie niet hier zijn langsgekomen. Het ontnemen van een scoringskans is geen reden voor een strafbal. De verdediger maakt geen opzettelijke overtreding dus moet je beoordelen of door de shoot een 100% doelpunt voorkomen is. En dat is volgens mij in dit geval niet zo. Daar spelen twee zaken mee: 1. was het schot op doel? Lastig te beoordelen vanuit de camerabeelden. 2. had de keeper de bal nog kunnen hebben? Ook dat acht ik niet onmogelijk. Daarom zou ik hier een strafcorner geven. Ook omdat Christopher Rühr niet in de buurt is 😀

  3. PHeithuis

   Beetje kort de bocht deze reactie. Iedereen mag ze eigen overwegingen hebben om de situatie te beoordelen toch? Ik denk strafcorner omdat mocht de bal op doel zijn wat slecht te beoordelen is uit deze beelden de keeper alsnog een kans heeft om de bal te stoppen en het doelpunt te verijdelen.


Wat vind jij? Praat mee...