De vijf mooiste foto’s van het afgelopen WK

Met een klein beetje weemoed kijken we terug op het WK in India. Een fantastisch toernooi in Rourkela en Bhubaneswar, waar Oranje op de slotdag met de bronzen plak vertrok. Onze fotograaf Willem Vernes was erbij in de tempelstad en zette na afloop zijn vijf mooiste beelden op een rij.

 

Jorrit Croon balt de vuisten na de gewonnen troostfinale tegen Australië (3-1). Het jonge Oranje had het zwaar na de nederlaag tegen België in de halve eindstrijd, maar knokte zich een dag later naar een WK-brons. Een mooie beloning voor een geslaagd toernooi.

 

Bondscoach Graham Reid had wat uit te leggen na de uitschakeling van India in de cross-overs. Het gastland verspeelde tegen Nieuw-Zeeland een 3-1 voorsprong en verloor uiteindelijk na het nemen van shoot-outs. Voor de tientallen camera’s deed de coach zijn verhaal. Het bleek zijn laatste persoptreden te zijn, een week later stapte hij op.

 

De man van het toernooi was Niklas Wellen. De Duitse topspits, die zo vaak op bepalende momenten trefzeker was en met zijn team ongelooflijke comebacks neerzette op het WK. De Duitsers vertrokken met goud uit Bhubaneswar, maar dat was niet het mooiste dat Wellen – bovendien uitgeroepen tot beste speler van het toernooi – in de WK-weken overkwam. Hij werd tijdens het toernooi vader van een zoon, Carlo. Een sprookjesachtig mooi verhaal.

Ook dit was Bhubaneswar. De onmacht spat van het lijf van Seve van Ass na het missen van de beslissende shoot-out tegen België. Verderop hetzelfde veld vieren de Belgen feest. Van Ass blijft verslagen achter. De gouden droom spatte hier uiteen.

 

Hoe verder het toernooi vorderde, hoe meer plukjes Oranje er te vinden waren in het Kalinga Stadium. Het Nederlands elftal beschikte over een heus legioen, vooral bestaand uit familie en vriendinnen. Een bijzonder ensemble, vonden ook de Indiërs. Neem de man rechtsonder in beeld, die een stiekem een selfie neemt met al die uitgedoste hockeyfans.


Wat vind jij? Praat mee...