Definitief geen Hockey India League in 2018

De editie van de Hockey India League (HIL) van 2018 gaat niet door. De officiële reden luidt dat de speeldata van het toernooi, dat in januari en februari zou worden gehouden, botsen met die van het WK Zaal. Dat zou voor buitenlandse spelers mogelijk een reden zijn om de HIL komend jaar links te laten liggen. Het is de bedoeling dat het lucratieve toernooi in 2019 terugkeert. 

De beslissing om de HIL uit te stellen is genomen na de jaarlijkse algemene vergadering van Hockey India. Vanwege de bomvolle internationale speelkalender was verplaatsen van het toernooi geen optie. Na de Hockey World League Finale in India in december 2017, de Commonwealth Games in Australië in april 2018 en de Asian Games in Indonesië in augustus 2018 volgt het WK in India van 24 november tot 16 december 2018.

In 2019 een andere opzet van de HIL?

HIL-voorzitter Mohd Mushtaque Ahmad zegt dat het slechts om een tijdelijk afscheid gaat. ‘Ik wil benadrukken dat we de competitie in 2019 willen hervatten, maar wel met betere vooruitzichten om het financierbaar te maken, niet alleen voor de belanghebbenden, maar ook voor de spelers.’

‘Na vijf succesvolle edities van de Hockey India League voelden we dat het tijd is om de competitie te beoordelen, het succes te evalueren en terug te komen met een fris voorstel. Dat zal de ontwikkeling van de sport ten goede komen. Deze beslissing is genomen na overleg met al onze commerciële partners en voldoet aan de contractuele verplichtingen van alle betrokken partijen.’

Financiële problemen?

Een maand geleden verscheen in buitenlandse media al het gerucht dat de editie van 2018 van de HIL op losse schroeven stond. De eigenaar van de Jaypee Punjab Warriors zou in financiële en juridische problemen verkeren en daarnaast leek ook Delhi Waveriders met geldproblemen te kampen. Enkele spelers van de HIL 2017 zouden nog altijd op hun geld wachten.


Wat vind jij? Praat mee...