Dit is ons elftal met uitblinkers van het WK

Zoals vaak na een groot toernooi, hebben we met de redactie van hockey.nl ook na het afgelopen WK een team met uitblinkers samengesteld. In ons gouden team hebben we vier plekken ingeruimd voor Nederlandse internationals.

Pien Sanders, Felice Albers, Eva de Goede en Lidewij Welten hebben allemaal een plekje verdiend in onze Allstar-team. Uiteraard is er ook een plekje ingeruimd voor Agustina Gorzelany, de topscorer van het toernooi. De cornerspecialiste van Argentinië scoorde acht keer. Ook Rocio Sánchez en Majo Granatto, die werd verkozen tot beste speelster van het toernooi, hebben we opgenomen in deze sterrenploeg.

 

TOERNOOITEAM

Keeper: Jocelyn Bartram (Australië)

Verdediging: Agustina Gorzelany (Argentinië), Stephanie Vandenborre (België), Pien Sanders (Nederland)

Middenveld: Felice Albers (Nederland), Eva de Goede (Nederland), Anne Schröder (Duitsland), Rocio Sánchez (Argentinië)

Aanval: Lidewij Welten (Nederland), Majo Granatto (Argentinië), Charlotte Englebert (België)


8 Reacties

 1. nicovisch

  Xan de Waard hoort hier als eerste bij!!

 2. SanderVerkeij

  Vier Nederlanders en geen Xan de Waard. Wie verzint dit?

 3. robvisser

  Altijd lastig, zoiets. De beste keepster was wel duidelijk, dat was inderdaad de Australische Jocelyn Bartram en dus niet Belén Succi. Om Gorzelany kun je ook niet heen, die had de beste strafcorner in huis. Zelf vond ik Plönissen en Sanne Koolen net wat sterker spelen dan Pien Sanders. Gezien de hele route naar het toernooi toe hoort Eva de Goede er ook wel in te staan, want ze deed het denk ik beter dan je kon verwachten. Zeker in de finale was ze erg goed. Anne Schröder vind ik er beslist niet in thuishoren, want die grossierde in balverlies en foute passes. Ik zou dan eerder Nike Lorenz kiezen. Felice Albers hoort er sowieso in. Lidewij Welten was lang niet zo aanwezig als bij het vorige Wk, wel een paar keer belangrijk geweest, maar ik zou dan toch voor Xan de Waard gaan, al had ik daar nog wel iets meer van verwacht dit toernooi. Het is dat Charlotte Engelbert een award kreeg, maar ze was me niet eens zo opgevallen. Vanden Borre is een pilaar in de Belgische verdediging, dus die kan er ook wel bij. En Maria Granatto is de pingel- en trukendoos, dus die moet er ook maar bij, al vind ik wel dat ze na de poulefase (en dus in de KO-fase tot en met de finale) zo goed als onzichtbaar was. Voor Rocio Sanchez kan ik zo snel niet iemand anders bedenken.

 4. lynnBosman

  Ben het grotendeels met je eens RobV. Bartram is niets op aan te merken. Sanders vond ik in Amsterdam niet top, maar in Terrassa vond ik haar geweldig. Zelfde gold voor Welten, Matla en Nunnink. Koolen, v Laarhoven en Plönissen speelden wel een stabieler toernooi dan Sanders. Al met al hebben ze weinig weggegeven, maar 1 velddoelpunt en5 uit strafcorner. Granatto was in de finale niet zichtbaar. Ik heb Englebert alleen in actie tegen Nederland gezien, maar op een actie na is ze mij niet opgevallen in die wedstrijd maar ze zal best een groot talent zijn. VandenBorre maakte al indruk tegen Den Bosch, toen zij wegviel viel het als een kaartenhuis in elkaar. Goede speelster. Verschoor en de Waard hadden wat mij betreft hier wel moeten staan ipv Schröder en Sanchez of Englebert. Maar heel eerlijk, ik heb te weinig gezien van de andere landen.

 5. robvisser

  @lynnBosman Bij nader inzien zet ik Laura Nunnink erin in plaats van Xan de Waard. Ik denk dat Laura Nunnink dichter bij haar top zat dan Xan de Waard, waarvan ik iets meer verwachtte. Nunnink werd steeds beter tijdens het toernooi en in de finale was ze echt geweldig. Ze is echt een hele goede hockeyster, wereldklasse. En Charlotte Englebert wissel ik in voor Maria Verschoor.

 6. bastiaan-van-veelen

  Wel Eva de Goede en geen Xan de Waard. Ik denk dat wij naar een ander toernooi hebben zitten kijken. Voor mij hoort Marloes Keetels er ook bij. Wel mooi dat Albers er ook bijstaat: weergaloos!

 7. ton-goderie

  Ik vraag me werkelijk af wat het nut is van deze ‘poppenkast’ Hockey is een teamsport: je wint met z’n allen of je verliest met z’n allen. Wie is er gebaat om er enkele speelsters uit te lichten ? Alleen omdat het gebruikelijk is ?

 8. olgakroese

  Duidelijk dat de 'journalisten' van hockey.nl (al een tijdje) geen hockey ervaring hebben...


Wat vind jij? Praat mee...