Duitsland doet goede zaken met zege op Spanje

De mannen van Duitsland hebben goede zaken gedaan in de strijd om de vier Grand Final-plekken door maandag van Spanje te winnen. In Krefeld zegevierden de Duitsers met 3-1, waardoor ze nu derde staan in de tussenstand van de FIH Pro League.

Door die nederlaag is Spanje, net als Nieuw-Zeeland, definitief uitgeschakeld voor het bereiken van de Grand Final van de Pro League, die van 27 tot en met 30 juni wordt gehouden in het Wagener Stadion. De strijd om de vier beschikbare plekken komt komende weken tot een climax met de strijd tussen Australië, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Argentinië en Nederland. Veel van die ploegen treffen elkaar de komende weken nog. Zo staat woensdag de kraker tussen Duitsland en België op het programma.

Die wedstrijd wordt ook in Krefeld gespeeld, waar Duitsland op Tweede Pinksterdag te sterk was voor de Spanjaarden in een wedstrijd die onder andere onder leiding stond van Jonas van ’t Hek. De openingstreffer voor Duitsland werd gemaakt door Constantin Staib na subliem voorbereidend werk van Bloemendaal-aanvaller Florian Fuchs. Spanje maakte gelijk via Josep Romeu, die een strafcorner in de linkerhoek mikte. Dat gebeurde in de veertiende minuut. Nog geen zestig seconden later stond Duitsland alweer op voorsprong, toen Niklas Wellen het laatste zetje gaf na een Duitse aanval: 2-1.

Jonas van ’t Hek roept de hulp in van de videoref. Foto: Getty/FIH

‘We hebben het goed gedaan’

Duitsland leek lang op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar doordat de thuisploeg de kansen niet afmaakte, bleef Spanje in de wedstrijd. Pas in de 59ste minuut maakte Timm Herzbruch aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren. Niklas Wellen, de man van de wedstrijd, was tevreden met de zege, nadat Duitsland een dag eerder nog moeizaam gelijk had gespeeld tegen Nieuw-Zeeland. ‘We hebben precies uitgevoerd wat we vooraf hadden besproken. Onze energieniveau was een stuk hoger dan tegen Nieuw-Zeeland. We hebben het goed gedaan’, zei Wellen.