Duitsland revancheert zich beetje van zeperd tegen Belgen

Duitsland heeft zich woensdag een beetje gerevancheerd tegen België van de 6-1 zeperd die de ploeg dinsdag leed in de FIH Pro League. Op het veld van de Düsseldorf HockeyClub 1905 speelde de thuisploeg met 1-1 gelijk tegen de Belgen en won de benodigde shoot-outs voor een bonuspunt. Voor Duitsland scoorde Bloemendaal-speler Florian Fuchs.

Fuchs werd zondag in de eerste helft tegen Den Bosch nog wel node gemist bij zijn broodheer in Nederland, die moeite had met het stugge Den Bosch. Tegen België liet Fuchs bij tijd en wijle zijn kwaliteiten zien. In de 23ste minuut was hij attent bij een pass van aanvoerder Tobias Hauke en tipte de 1-0 binnen.

Dat was op dat moment ook een volledige terechte stand, want Duitsland speelde twee sterke eerste kwarten in het lege stadion waar vanwege corona geen toeschouwers welkom waren. België kreeg kort na de 1-0 nog wel een uitgelezen mogelijkheid om gelijk te komen, nadat twee Duitsers met groen langs de kant stonden. Maar Duitsland overleefde het Belgische overtal.

In het derde kwart waren de rollen omgedraaid, nadat Victor Wegnez – die een veelbelovende aanval van de Duitsers onreglementair had onderbroken – met een gele kaart werd weggestuurd. De vijf minuten met een man meer kon Duitsland niet uitbuiten.

Daarvoor kreeg de thuisploeg in het vierde kwart de rekening gepresenteerd. Want net als dinsdag toen de Belgen in de slotfase keihard toesloegen, trok de ploeg van coach Shane McLeod alle initiatief naar zich toe. De Belgische aanvallen golfden over de Duitsers heen. Een reeks strafcorners was het logische gevolg. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 49ste minuut was het raak via Loïck Luypaert: 1-1.

Hoofdrol Alexander Stadler

De Belgen – met onder andere Thomas Briels (Oranje-Rood), Tanguy Cosyns (Amsterdam), Arthur van Doren (Bloemendaal), Loïc van Doren (Den Bosch) en Alexander Hendrickx (Pinoké) in de gelederen – gaf nog een dot extra gas. De zuiderburen hadden echter pech dat Alexander Stadler geweldig keepte en ondanks diverse corners en schoten niet meer capituleerde.

De 1-1 eindstand betekende shoot-outs. Daarin vervulden de keepsters Stadler en Van Doren de hoofdrol. Van Doren werd slechts een keer gepasseerd, Stadler niet eenmaal. Hij bezorgde zijn ploeg zo het bonuspunt en werd terecht gekozen tot man van de wedstrijd.

Duitsland – België 1-1 (Duitsland wint na shoot-outs)
24′ Florian Fuchs 1-0
49′ Loïck Luypaert 1-1 (sc)

Bekijk de uitslagen, stand en programma van de FIH Pro League Heren

Duitse dames winnen opnieuw van België

De Duitse dames wonnen woensdagmiddag opnieuw van de Belgische dames, in de tweede onderlinge Pro League-ontmoeting. In Düsseldorf werd het 3-1 voor de thuisploeg, die dinsdag al met 2-0 won.

Ambre Ballenghien zet uit een strafcorner België op 1-0, de spectaculaire duik van keepster Nathalie Kubalski ten spijt. Foto: FIH

De Belgen namen woensdagmiddag nog wel brutaal de leiding door een doelpunt van Ambre Ballenghien. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk. Hannah Gablac nam de treffer voor haar rekening: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Ook vanaf het derde kwart was Duitsland de betere ploeg. Dat resulteerde in de 33ste minuut in de 2-1 voorsprong door een doelpunt van Cecile Pieper. In het vierde kwart viel de beslissing uit een strafcorner. Rebecca Grote scoorde vanuit de strafcorner en gaf Duitsland zo met zes punten uit twee wedstrijden een heerlijke herstart van de Pro League.

Duitsland – België 3-1
21′ Ambre Ballenghien 0-1 (sc)
24′ Hannah Gablac 1-1
33′ Cecile Pieper 2-1 (sc)
46′ Rebecca Grote 3-1 (sc)