Duitsland tankt vertrouwen richting duel met Oranje

De dames van Duitsland hebben hun eerste thuiswedstrijd in de FIH Pro League gewonnen. De aankomende tegenstander van Oranje won in Mönchengladbach met 2-0 van Groot-Brittanië. Hannah Gablac nam als matchwinner beide goals voor haar rekening.

Wegens hevig onweer begon de wedstrijd later dan gepland. Toen het onweer boven het Sparkassenpark was gaan liggen, kon de wedstrijd toch beginnen. Vanaf het eerste kwart was Duitsland de betere ploeg. De defensie van de bezoekers werd vanaf het eerste fluitsignaal aan het werk gezet. Drie keer waren de Duitsers dichtbij de openingstreffer, maar de Britten hielden stand.

Het Sparkassenpark in Mönchengladbach. Hier neemt Oranje het aankomende vrijdag op tegen de Duitse dames. Foto: Getty Images

Het tweede kwart was qua spelbeeld niet anders dan de voorgaande vijftien minuten. Duitsland was de betere ploeg en creëerde de meeste kansen. Hoewel de Duitsers ook nu weer goede kansen op de openingstreffer kregen, hield keepster Amy Tennant haar doel goed schoon.

Gablac kroont zich tot Duits goudhaantje

In het tweede bedrijf beet Groot-Brittannië iets meer van zich af. Het elftal was goed uit de kleedkamer gekomen en bood voor het eerst dit duel tegenstand. Zo ontstond er ruimte voor de thuisploeg en daar maakte Hannah Gablac handig gebruik van. Zij tekende voor de openingstreffer.

Lachende Duitse gezichten na een doelpunt van Hannah Gablac. Foto: Getty Images

In het laatste kwart wilde Duitsland de wedstrijd in het slot gooien en ging het opzoek naar de 2-0, terwijl Groot-Brittannië op jacht ging naar de gelijkmaker. Die hoop vervloog snel, toen Hannah Gablac haar tweede van de avond maakte.

Duitsland houdt zicht op Final Four

Door de overwinning staat Duitsland nu op de vijfde plaats in de Pro League. Duitsland speelde tot op heden vijf wedstrijden en pakte daarin acht punten. Groot-Brittannië blijft op de zevende plaats staan. De dames wonnen nog maar één keer en staan op zes punten uit evenveel wedstrijden. Aankomende vrijdag staat de volgende wedstrijd van de Duitsers op het programma: tegen Oranje.