Eerste Pro League-overwinning voor Groot-Brittannië

De dames van Groot-Brittannië hebben hun eerste overwinning tijdens de FIH Pro League binnen. Hekkensluiter Amerika werd in Lancaster met 1-3 verslagen. Groot-Brittannië staat nu op de zevende plek met vijf punten uit vier gespeelde wedstrijden.

In het eerste kwart waren Groot-Brittannië en Amerika aan elkaar gewaagd en creëerden weinig goede kansen. In het tweede kwart begonnen de teams wat meer op gang te komen. Er werd aanvallender gehockeyd en dit resulteerde in meer kansen.

Het was de thuisploeg die als eerste doel trof. De eerste strafcorner van de wedstrijd tipte Allessie Mackenzie raak vanuit een goede variant. In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Lily Owsley passeerde keepster Kelsey Bing: 1-1.

Vreugde bij Groot-Brittannië na doelpunt Owsley. Foto: Getty Images/FIH

In de tweede helft van de wedstrijd nam Groot-Brittannië het heft in handen. Weer was Lily Owsley belangrijk. Via een goede actie bracht zij de bal bij Hannah Martin. Haar schot werd nog gekraakt, maar Emily Defroand was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Nog voor het einde van het derde kwart kwam de 1-3 op het scorebord. Owsley maakte haar tweede van de middag door de bal vanuit een strafcorner onder de Amerikaanse keepster te tippen.

Het spelbeeld van de derde kwart vloog over naar het laatste kwart. Amerika creëerde weinig kansen terwijl Groot-Brittannië op zoek ging naar de 1-4. Hoewel zij verschillende kansen kreeg, eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Groot-Brittannië.