EHF maakt definitieve teams en hosts EK 2017 bekend

Het vernieuwde Wagener-stadion zal in 2017, zoals eerder al aangekondigd, het decor vormen voor de Eurohockey Championships. Van 19 tot 27 augustus 2017 strijden op het EK in Amsterdam 8 herenteams en 8 damesteams om de winst. Ook de locatie voor het EK Junioren (onder 21) is bekend: zowel de heren als de dames spelen in Valencia.

Bij de mannen zijn Oostenrijk, België, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Polen en Nederland gekwalificeerd, op basis van hun ranking op het EK van 2015. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen België, Tsjechie, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Schotland en Nederland. De poules en het wedstrijdschema zijn nog niet bekend. In juli 2017 zal de renovatie van het Wagener stadion klaar zijn, ruim voor het EK van start gaat. Onder andere de hoofdtribune is dan volledig vernieuwd.

Junioren in Valencia

De Europese Kampioenschappen voor de junioren (onder 21) zullen in 2017 zowel voor de heren als de dames van 28 augustus tot 3 september plaatsvinden in Valencia. Jong Oranje is zowel bij de mannen als bij de vrouwen titelverdediger van het toernooi.

Daarnaast maakte de EHF ook de hosts voor de lager geklasseerde Europese krachtmetingen bekend. Zo zal de EuroHockey Championship 2 voor de Heren plaatsvinden in Glasgow van 6 tot 12 augustus en zal de EuroHockey Championship 2 voor de Dames op dezelfde data gehouden worden in Cardiff.


Wat vind jij? Praat mee...