EHL Dag 3: Hendrickx leidt Pinoké met vier goals naar vijfde plek

EHL-gastheer Pinoké heeft na de teleurstellende uitschakeling van afgelopen donderdag de strijd om de vijfde plaats van Harvestehuder met 5-4 gewonnen. Strafcornerkanon Alexander Hendrickx leidde de Steekneuzen met vier doelpunten naar de overwinning.

Vier minuten voor tijd maakte Michael Körper van Harvestehuder de 4-4, waardoor de wedstrijd op shoot-outs leek uit te draaien. Maar twee minuten voor tijd versierde Pinoké nog een strafcorner. Die werd door Hendrickx binnengepusht, waardoor de thuisploeg het avontuur in de Euro Hockey League afsluit met een overwinning.

Club Campo de Madrid finalist

In het vrouwentoernooi verzekerde Club Campo de Madrid zich van een plek in de finale. In de halve finale werd tegenstander Sanse Complutense, ook uit Spanje, met 2-0 verslagen. Gantoise uit Belgie won de strijd om de vijfde plaats met 4-1 van Pembroke Wanderers uit Ierland.

Speelschema EHL Final8 – dag 3:

Tijd D/H Wedstrijd Uitslag
09:15 Dames Gantoise HC (Bel) – Pembroke Wanderers HC (Ier) 4-1
11:30 Heren Harvestehuder HC (Dui) – Pinoké 4-5
13:45 Heren Bloemendaal – Royal Racing Club Bruxelles (Bel) (halve finale) 4-1
16:00 Dames Club Campo de Madrid (Spa) – Sanse Complutense (Spa) (halve finale) 2-0