EHL: Oranje-Rood rekent in ‘prima pot’ simpel af met Grange (6-0)

Oranje-Rood heeft zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd van de EHL korte metten gemaakt met het Schotse Grange. De Eindhovenaren wonnen in de eerste ronde met 6-0. Een gelijkspel tegen SV Arminen is zondag voor Oranje-Rood voldoende om zich te plaatsen voor het KO16-toernooi, dat volgend jaar met Pasen wordt gespeeld.

Zoals vooraf verwacht, had Oranje-Rood in Barcelona, waar de eerste ronde van de EHL dit weekend wordt gespeeld, weinig moeite met de Schotse tegenstander. Aanvoerder Mink van der Weerden was na afloop tevreden over het vertoonde spel van Oranje-Rood. ‘We hebben een prima pot gespeeld. Deze wedstrijden moeten wij winnen. Als je er dan zes inschiet en je krijgt geen doelpunt tegen, heb je het prima gedaan. Ik vond het ook positief dat we, ondanks de ruime voorsprong, de bal goed bleven rondspelen. Het had hooguit in de afwerking wat scherper gekund.’

Mijn corners en die strafbal waren echt heel matig Mink van der Weerden, aanvoerder van Oranje-Rood

Dat gold, zo vond Van der Weerden, ook voor zijn eigen afronding. Geheel tegen zijn gewoonte in, gooide Van der Weerden diverse corners naast en over het doel. Bovendien miste hij bij een 2-0 voorsprong ook nog een strafbal. ‘Het was voor mezelf een zure wedstrijd. De corners en die strafbal waren echt heel matig. Ik ga even de beelden bekijken of ik kan zien wat er misging. Iets klopte er bij mij niet bij de corners, want het aanspelen en stoppen was goed. Gelukkig gebeurde dit in een wedstrijd die we met 6-0 winnen. Dat maakt het toch iets gemakkelijk te accepteren’, zei Van der Weerden na afloop.

Ondanks dat Van der Weerden zijn vizier niet helemaal op scherp had staan, scoorde Oranje-Rood er toch lustig op los. Nadat eerst Thomas Briels in de dertiende minuut met een heerlijke solo over de achterlijn en twee minuten later Bob de Voogd (2-0) scoorden, was al in het eerste kwart de weerstand van Grange gebroken. Kort nadat Van der Weerden de strafbal miste, werd het toch 3-0. Teun Benis mocht een strafcorner nemen, omdat Van der Weerden op de bank zat. De jongeling bleek daarin ook bedreven en schoot met een harde, droge knal raak.

Klassenverschil

De ploeg van coach Roger van Gent drukte het klassenverschil in het vervolg van het duel verder uit in de score. Door doelpunten van Lucas Martinez (2x) en de tweede goal van Briels werd de eindstand op 6-0 bepaald.

Aanvoerder Mink van der Weerden in actie tegen Grange. Foto: Frank Uijlenbroek/EHL

In het vierde kwart was er nog een opmerkelijk moment. Door een verkeerde wissel had Oranje-Rood twaalf spelers in het veld staan. Als straf kreeg aanvoerder Mink van der Weerden geel en moest naar de strafbank. ‘Daar baalde ik natuurlijk wel een beetje van’, bekende Van der Weerden. ‘We waren lekker aan het hockeyen, dan wil je zo veel mogelijk in het veld staan en zit je er niet op te wachten vanwege deze reden ernaast te moeten zitten. Na afloop bleef onduidelijk wat nu precies de oorzaak was. Dat moeten de videobeelden uitwijzen.’

‘Arminen is een veel betere ploeg dan Grange’

Oranje-Rood treft zondag (aanvang 11.45 uur) in Arminen een sterkere tegenstander. De Oostenrijkers wonnen vrijdag het eerste duel relatief eenvoudig van Grange met 4-1. Als Oranje-Rood gelijkspeelt of wint tegen Arminen is het winnaar van Poule A en plaatst de ploeg zich voor de KO16 die dan in Eindhoven wordt gehouden. Voor die ronden zijn landskampioen Kampong en runner-up Amsterdam reeds geplaatst.

Van der Weerden: ‘Arminen is een beduidend betere ploeg dan Grange. Dat lieten de Oostenrijkers vrijdag in hun duel tegen Grange wel zien. De spelers zijn technisch en tactisch beter en spelen veel gestructureerder. Als we net zo hockeyen als vandaag, heb ik vertrouwen in een goede afloop. Maar we kunnen ons echt niet veroorloven om dan zoveel corners te missen en een fout met twaalf man in het veld maken. Daar is Arminen echt te goed voor.’

Bekijk hier het gehele wedstrijdprogramma van de EHL ronde 1 in Barcelona

De wedstrijden van de EHL ronde 1 in Barcelona zijn live te volgen op eurohockeytv.org


6 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Als de EHL de Champions League van het hockey is, waarom mogen er dan niet meer NLse ploegen mee doen? Helemaal bizar dat de kampioen van afgelopen seizoen niet automatisch kwalificeerd. Op deze manier is het een Mickey Mouse competitie.

  1. TeunBleijenberg

   ???

  2. kasparstevens

   Hh

 2. kasparstevens

  Kampong en Amsterdam hebben zich – als landskampioen en runner-up van de Hoofdklasse vorig seizoen – al geplaatst voor de tweede ronde van de EHL, KO16.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Ja, maar Bloemendaal doet dus niet mee...

 3. joostvanmeel

  Wel vreemd dat de EHL winnaar van afgelopen seizoen (Bloemendaal) niet automatisch ook mee mag doen


Wat vind jij? Praat mee...