EK 2023 toegewezen aan Duitsland

Het Europees kampioenschap voor mannen en vrouwen wordt in 2023 gespeeld in de Duitse stad Mönchengladbach. Dat heeft de Europese hockeybond EHF maandagmiddag bekendgemaakt. De exacte data moeten nog worden vastgesteld, maar het toernooi staat gepland voor augustus.

Behalve Duitsland was ook België in de race voor de organisatie van het toernooi. ‘We weten dat beide bonden in staat zouden zijn een uitstekend evenement neer te zetten. We vertrouwen er dan ook op dat de Duitse hockeybond ons meest prestigieuze evenement goed kan organiseren’, zegt de Nederlandse EHF-voorzitter Marijke Fleuren.

Tweede keer in Mönchengladbach

Het is de tweede keer dat het EK plaatsvindt in Mönchengladbach. Bij de eerste keer in 2011 veroverden de Oranje Dames hun achtste Europese titel en verloren de Oranje Heren de finale van gastland Duitsland.

Carola Meyer, voorzitter van de Duitse hockeybond, is blij dat het EK terugkeert in Mönchengladbach. ‘Het mooiste voor ons komt aan het einde van dit moeilijke jaar voor de sport. Dat we de EK na twaalf jaar weer naar Mönchengladbach konden halen, daar kan niks aan tippen.’

Bij het vorige EK, in 2019 in Antwerpen, legden de Oranje Dames beslag op hun tiende Europese titel en wonnen de Oranje Heren brons. Het eerstvolgende EK wordt van 4-13 juni 2021 gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam.


Wat vind jij? Praat mee...