EK dag 10 – België pakt brons, EK-ticket voor Frankrijk en Spanje

Het is de tiende en laatste speeldag van het EK en de dag van de finale bij de mannen tussen Nederland en Engeland. In dit bericht vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de zondag in Mönchengladbach.

België – Duitsland (m)

Op het EK in eigen land is wereldkampioen Duitsland er niet in geslaagd een medaille te veroveren. In de strijd om het brons, een herhaling van de WK-finale van eerder dit jaar in het Indiase Bhubaneswar, waren de Belgen dit keer de winnaar. In Mönchengladbach eindigden de Red Lions na een 2-0 overwinning op een derde plaats. De doelpunten kwamen van de stick van Nelson Onana en Florent van Aubel.

Frankrijk – Oostenrijk (m)

Drie keer namen de Oostenrijkers een voorsprong, maar de ploeg van bondscoach Robin Rösch slaagde er niet in de overwinning over de streep te trekken. Frankrijk won mede dankzij drie doelpunten van Etienne Tynevez met 4-3. Door de zege eindigden de Fransen als vijfde op dit EK voor het Spanje van Max Caldas. Beide landen zijn verzekerd van deelname aan het EK van 2025. Oostenrijk en Wales moeten zich via een kwalificatietoernooi zien te plaatsen voor de volgende editie van het Europees kampioenschap.


Wat vind jij? Praat mee...