EK dag 4: België is door, Spanje wacht kraker tegen Engeland

In dit bericht vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de vierde dag van het EK in Mönchengladbach. Klik op deze link voor het volledige wedstrijdschema.

Engeland – Oostenrijk (m)

Zondag was Engeland op weg naar de winst tegen België, maar gaf het vier goals weg in het derde kwart, waardoor de Red Lions uiteindelijk wonnen (3-5). Het was interessant om te zien hoe Engeland die klap te boven was gekomen. Halverwege de wedstrijd tegen Oostenrijk stond het nog steeds 0-0. Maar daarna gaven de Engelsen gas en brak een doelpunt van James Oates de ban. In het vierde kwart liep Engeland uit naar 3-0.

Wales – Frankrijk 0-2

Wales zat op een roze wolk na het verrassende gelijkspel (3-3) tegen Duitsland. De Britten slaagden er echter niet in om twee keer op rij een prestatie van formaat te leveren. Tegen Frankrijk konden ze geen vuist maken. Les Bleus hadden al vijf corners gehad, voordat nummer zes de openingsgoal opleverde: 1-0 via Victor Lockwood. Omdat die stand lang op de borden bleef staan, rook Wales de kans op een comeback. Maar wat tegen Duitsland lukte, was vandaag niet mogelijk. Sterker: Frankrijk sloeg in de slotfase nogmaals toe uit de corner, wat de 2-0 eindstand opleverde.

België – Spanje 5-1

Het was op papier een aardige clash tussen twee oud-bondscoaches van Oranje. De Belgen van Michel van den Heuvel tegen de Spanjaarden van Max Caldas. De Zuid-Europeanen hielden het twaalf minuten droog tegen de olympisch kampioen, maar daarna was het wel gedaan met de weerstand. België scoorde binnen zeven minuten drie keer, waardoor het duel aan het begin van Q2 wel gespeeld was. Spanje leek nog heel even aan te haken na de goal van José Ochoa, maar in de slotfase prikten de Belgen er nog twee bij. Gevolg: België leidt met zes uit twee en is daarmee door naar de halve finale, waarin mogelijk een confrontatie met Nederland wacht. Spanje bereidt zich voor op een kraker tegen Engeland: beide landen hebben nu drie punten.