EK dag 7: België breekt met finaleplaats hart van thuispubliek

In dit bericht vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de zevende dag van het EK in Mönchengladbach. De Nederlandse vrouwen spelen om 17.00 uur de halve finale tegen Engeland. Klik op deze link voor het volledige wedstrijdschema.

België – Duitsland (v)

België kwam uit de bus als tegenstander van Oranje. Dat gebeurde met een zwaarbevochten zege op gastland Duitsland, dat in de tweede helft veruit de gevaarlijkste ploeg was. Duitsland drukte met man en macht en vroeg na het laatste fluitsignaal uit wanhoop nog een video-call aan, maar moet zaterdag genoegen nemen met de strijd om het brons. Ze waren in het eind van het eerste kwart nog het dichtst bij de gelijkmaker, toen Charlotte Stapenhorst op dertig centimeter van het doel de bal voor het intikken had. De ervaren spits raakte ‘m echter verkeerd, waardoor de bal naast hobbelde. De winnende en enige treffer kwam daardoor op naam van Emily White, de groeibriljant van de Red Panthers die al na twee minuten scoorde: 1-0.

Italië – Schotland (v)

In de poule om de vijfde plaats gingen Italië en Schotland op jacht naar hun eerste winst op dit EK. Via Emilia Munitis waren het de Italianen van de Nederlandse bondscoach Robert Justus die in de 26ste minuut op voorsprong kwamen. Een minuut later trok Schotland via Amy Costello de stand gelijk. Vervolgens werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Spanje – Ierland (v)

Ook een puntendeling bij Spanje – Ierland. De Ieren kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte (2-2) door een rake corner van Roisin Upton. Het maakte de gele kaart die Spanje vlak daarvoor kreeg een extra zure. Opvallend: alle vier de goals werden gemaakt uit een corner.