EK Dag 7: België naar de finale!

Nederland – Engeland

Lees de live wedstrijdupdates en het verslag hier.

Nederland – Engeland 1-0 (0-0)
’49 Marloes Keetels 1-0

Duitsland – België

Het is de Belgen gelukt. Het damesteam staat voor het eerst in de finale van het Europees kampioenschap. Oudgediende Jill Boon maakte vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was niet dat de Duitsers geen kansen kregen op de gelijkmaker, ze waren echter ongelukkig in de afronding.

Duitsland – België 0-1 (0-1)
’28 Jill Boon 0-1

Spanje – Schotland

De Spanjaarden hebben hun verblijf in de A-divisie gehandhaafd door in de verliezerspoule met 2-1 te winnen van Schotland. De Spanjaarden kunnen enkel nog door Ierland worden ingehaald en de tweede plek in Poule C is voldoende om over twee jaar opnieuw met het EK te mogen meedoen. Schotland moet echter winnen van Tsjechië om nog kans te maken op lijfsbehoud. Als Ierland een punt weet te pakken tegen Spanje, is het afgelopen voor de Schotten. Voor Tsjechië is het doek definitief gevallen. Zij kunnen een betere klassering dan de derde plek in Poule C – en dus zevende op dit EK – uit hun hoofd zetten en dalen af naar de lagere Europese divisie.

Spanje – Schotland 2-1 (1-0)
’12 Begoña Garcia 1-0
’42 Nikki Lloyd 1-1 (sb)
’55 Carlota Petchame 2-1

Poule C

1 Spanje 6 +7
2 Ierland 4 +2
3 Schotland 1 -1
4 Tsjechië 0 -8

 

Tsjechië – Ierland

De nummers 3 en 4 van de poules zijn samen ingedeeld in Poule C. Daar spelen ze met zijn vieren nog een poulefase om te bepalen welke twee landen in de A-divisie mogen blijven en welke twee landen afdalen naar de B-divisie. De onderlinge uitslagen uit de poulefase worden meegenomen. Ierland had nog een remise tegen Schotland staan en met de zege van donderdag op Tsjechië, zetten de Ieren een belangrijke stap richting lijfsbehoud.

Tsjechië – Ierland 1-3 (0-1)
‘1 Elena Tice 0-1 (sc)
’47 Barbora Haklova 1-1
’49 Roisin Upton 1-2 (sc)
’54 Anna O’Flanagan 1-3

(c) WorldSportPics/RodrigoJaramillo

Bekijk ook


Wat vind jij? Praat mee...