EK dag 8 – Engeland dankzij shoot-outs naar finale tegen Oranje

Het is op het EK de dag van de halve finales bij de mannen. De Oranjemannen wonnen met 3-2 van België en staan in de finale waarin ze Engeland treffen, dat verrassend van Duitsland won. Door noodweer werd het dagprogramma flink op de de schop gegaan.

Omdat het vrijdagochtend in Gladbach met bakken uit de hemel kwam en het ook nog eens onweerde, werd de mannenwedstrijd tussen Oostenrijk en Wales verplaatst van 09.15 uur naar 11.30 uur. De vrouwenwedstrijd tussen Italië en Ierland is door de vertraging naar zaterdag gezet Oranje speelde om 19.00 uur in plaats van 18.30 uur.

Engeland – Duitsland 0-0 (Engeland wint na shoot-outs)

De ontzetting was vrijdagavond rond de klok van 23.00 uur groot toen Duitsland naast de finaleplaats greep. Juist de in de shoot-outs, op het WK nog het specialisme van Die Honamas, ging de thuisploeg onderuit. En dan was het ook nog eens Mats Grambusch die miste. Niet alleen de captain van Duitsland, maar ook kind van de stad Mönchengladbach. Op het WK van 2006 was hij ballenjongen in het stadion waar-ie nu de laatste en dus beslissende shoot-out tegen de Engelse doelman aanschoot. De redding kwam van James Mazarelo, die speciaal voor de shoot-outs in het veld was gekomen. Hij zag al zijn vijf teamgenoten raakschieten, na een halve eindstrijd die eerder spannend was dan spectaculair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Oostenrijk – Wales (m)

In de poule om de vijfde plaats bij de mannen deden Oostenrijk en Frankrijk goede zaken. Frankrijk won van Spanje, waardoor het nu bovenaan in de groep staat. Spanje en Oostenrijk delen de zesde plaats. Wales staat achtste. Zaterdag is de laatste speelronde van de poule om de vijfde plaats.

De nummers vijf en zes van dit EK plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2025. De nummers zeven en acht moeten een ticket voor dat EK zien te bemachtigen via een kwalificatietoernooi.

Spanje – Frankrijk (m)

Een incident ontsierde de wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje. De Spanjaard Enrique Gonzalez wordt ervan beschuldigd dat hij de Fransman Simon Martin-Brisac in zijn gezicht heeft gespuugd. Het incident heeft plaatsgevonden in het slot van het duel, in de poule om de vijfde plaats. Er wordt een onderzoek naar het voorval ingesteld. Frankrijk won de wedstrijd  vrij verrassend met 2-1.

Spanje – Schotland (v)

In de poule om de vijfde plaats bij de vrouwen verloor Spanje verrassend van Schotland. Zaterdagavond sluiten Ierland en Italië deze poule af.

 


1 Reactie

  1. martijn-oostveen

    Ik vind Spanje zwaar teleurstellen. Aantal spelers van mijn club Junior en ik kom Max regelmatig tegen. Proleage ging redelijk tot goed, alsmede rest vd voorbereiding maar op EK zakken teams toch door het ijs. Vooral tegen op papier mindere tegenstanders. Ik zie wel veel talentvolle jonge spelers dus wellicht is het voor Spanje ook tijd voor (nog) meer verjonging.....


Wat vind jij? Praat mee...