EK dag 9 – brons voor Duitse dames, EK-ticket Ierland en Spanje

Het is de negende en voorlaatste dag van het EK en de dag van de finale bij de vrouwen. In dit bericht vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden van de zaterdag in Mönchengladbach.

Engeland – Duitsland (v)

Goud werd het niet voor Duitsland, maar de dames hielden aan het EK voor eigen publiek toch nog een medaille over. De ploeg verbeet de teleurstelling van het mislopen van de eindstrijd het best en won de strijd om de derde en vierde plaats met 3-0 van Engeland, dat in de laatste twee duels tien goals incasseerde. Sonja Zimmermann, de nieuwe aanwinst van Amsterdam, opende de score en tilde haar doelpuntentotaal dit EK naar vijf. De andere treffers kwamen op naam van Charlotte Stapenhorst en Jette Fleschütz.

De Duitse dames winnen ten koste van Engeland het EK-brons in Mönchengladbach. Foto: Willem Vernes

Ierland – Italië (v)

Met een 1-1 gelijkspel tegen Italië heeft Ierland het Europees kampioenschap afgesloten op een vijfde plaats. Dat betekent dat de ploeg van bondscoach Sean Dancer evenals Spanje, dat als zesde eindigde, zich heeft gekwalificeerd voor het EK van 2025. Italië van de Nederlandse bondscoach Robert Justus is met de achtste plaats de hekkensluiter van het EK in Mönchengladbach. De Italiaansen zullen samen met de Schotse dames, die als zevende eindigden, via de kwalificaties een ticket voor de volgende editie van het EK moeten zien te bemachtigen.

Wales – Spanje (m)

Spanje moest tot het uiterste gaan om Wales van zich af te schudden. De Britten kwamen in de laatste drie minuten terug tot 3-3, na 3-1 achterstand. Het laatste woord was echter aan de ploeg van Max Caldas, die Pau Cunill in de laatste minuut voor de 4-3 zag zorgen. Spanje deed het zaterdag zonder Enrique Gonzalez die een wedstrijd was geschorst vanwege een spuugincident op vrijdag tegen Frankrijk.


Wat vind jij? Praat mee...