EK Dag 9: Brons voor de Engelse dames

Lees het finaleverslag hier.

Duitsland – Engeland

Engeland heeft zaterdagmiddag in het vrouwentoernooi van het EK de troostfinale gewonnen. De Engelsen grepen de derde plaats door met 0-2 af te rekenen met Duitsland, de ploeg van wie ze in de poulefase met 1-0 hadden verloren.

Eén minuut voor rust stond de Engelse middenvelder Hannah Martin helemaal in de vrij in de cirkel toen ze de bal kreeg aangespeeld. Met een paar handige schijnbewegingen zette ze de Duitse keepster Julia Ciupka op het verkeerde been, waarna ze met laag schot de openingstreffer op haar naam schreef.

Vijf minuten voor tijd viel de 0-2. Alex Danson stelde met een knappe tip-in de overwinning voor haar ploeg veilig. Vervolgens kreeg Duitsland nog twee strafcorners, maar die leverden geen goal op. Twee minuten voor tijd dachten Die Danas wel de aansluitingstreffer te maken, maar Engeland vroeg de videoscheidsrechter aan. Vanwege het spelen van de bal met de bolle kant werd het doelpunt geannuleerd.

Door de overwinning gaven de Engelsen nog enige glans aan het toernooi waar ze hun titel kwijtraakten.

Duitsland – Engeland 0-2 (0-1)
’29 Hannah Martin 0-1
’55 Alex Danson 0-2

Eindrangschikking Europees Kampioenschap 2017

1 Nederland
2 België
3 Engeland
4 Duitsland
5 Spanje
6 Ierland
7 Tsjechië
8 Schotland

Schotland – Tsjechië

Schotland had het lot volledig in eigen hand voorafgaand aan het duel met Tjechië. Winnen van de nummer 24 van de wereld, die nog geen punt pakte dit toernooi, was voldoende voor handhaving in de hoogste Europese divisie. Bovendien waren de Tsjechen al gedegradeerd en speelden zij louter nog om de eer. De Schotten verprutsten echter de mogelijkheid om hun positie in de hoogste Europese regionen te handhaven. Vlak voor rust maakte Mejzlikova de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee eindigt Tsjechië als zevende van dit EK en Schotland als achtste.

Schotland – Tsjechië 0-1 (0-1)
’29 Tereza Mejzlikova 0-1

Poule C

1 Spanje 9 +12
2 Ierland 4 -3
3 Tsjechië 3 -7
4 Schotland 1 -2

 

Spanje – Ierland

Spanje overklaste Ierland en liet zien eigenlijk helemaal niet in verliezerspoule C te horen. De Spanjaarden wonnen hun drie duels en stellen daarmee deelname aan het EK over twee jaar veilig. De Ieren moeten afwachten. Als de Schotten van Tsjechië winnen, passeren zij Ierland op de ranglijst en degradeert Ierland naar de lagere Europese divisie. Als Schotland wint of gelijk speelt, blijft Ierland op het hoogste niveau. Voor Tsjechië valt behalve de eer, niks meer te redden.

Spanje – Ierland 7-2 (2-1)
‘7 Cristina Guinea 1-0 (sc)
’22 Anna O’Flanagan 1-1 (sc)
’24 Maria Tost 2-1
’35 Anna O’Flanagan 2-2
’37 Carlota Petchame 3-2
’42 Lola Riera 4-2 (sc)
’45 Lola Riera 5-2 (sc)
’55 Marta Segu 6-2
’60 Rocio Ybarra 7-2 (sc)

 

Bekijk ook


Wat vind jij? Praat mee...