EK-nieuws #1: Bijna 80.000 kaarten verkocht

Vrijdag begint het EK in Amsterdam. In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op sociale media rondom het EK.

Kaarten kopen? Wees er snel bij!

Het gaat hard met de kaartverkoop. Er zijn momenteel al bijna 80.000 tickets over de toonbank gegaan en liefst zes dagen zijn al uitverkocht (18/19/20/21/26/27 augustus). Voor de tussenliggende dagen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Vrijdag opening nieuwe Wagener

De nieuwe hoofdtribune van het Wagener Stadion wordt vrijdag officieel geopend. De tribune heeft 1891 zitplaatsen en door de aanwezigheid van tijdelijke tribunes biedt het Wagener Stadion tijdens het EK plaats aan 9500 toeschouwers. Na het EK wordt de capaciteit teruggeschroefd tot 7000 toeschouwers.

Andere feitjes over het nieuwe Wagener:

  • 80 zonnepanelen
  • 50 perstribunezitplaatsen
  • 287 ledlampen
  • 800 meter glasvezel
  • 1 nieuw kunstgrasveld van Greenfields TX Elite

Boek over hockey in Amsterdam

Tijdens een persconferentie in het nieuwe Wagener Stadion is maandagmiddag een nieuw boek over hockey in Amsterdam gepresenteerd: Amsterdam en Hockey: Eeuwen in beweging. Het boek is geschreven door sporthistoricus Jurryt van de Vooren en is een uitgave van de gemeente Amsterdam ter gelegenheid van het EK. KNHB-directeur Erik Gerritsen kreeg het eerste exemplaar overhandigd door wethouder Laurens Ivens.

Feitje van de dag


1 Reactie

  1. vostammer

    Wat jammer dat we in Nederland niet meer goede comfortabele hockeystadions hebben. Zou de competitie een nieuwe impuls kunnen geven. Aan het EK zie je dat de potentie er is om mensen een kaartje te laten kopen.


Wat vind jij? Praat mee...