EK-nieuws #10: Aanvoerder Briels viert zijn 30ste verjaardag

Het EK in Amsterdam beleeft zijn zesde dag! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

Zusjes Van den Assem herenigd

Persoonlijke verhalen van de EK-deelnemers, daar smullen we van op de redactie. En dus kregen we een brok in de keel toen we de beelden zagen van de zusjes Ireen en Sabine van den Assem, die elkaar na veertien lange maanden eindelijk weer een knuffel konden geven.

Thomas Briels dertig jaar

Thomas Briels, de aanvoerder van de Belgische ploeg en afgelopen maandag één van de plaaggeesten van de Oranje Heren, viert vandaag zijn dertigste verjaardag. De aanvaller, die in zijn eerste twee groepswedstrijden op dit toernooi telkens tot scoren kwam, hoopt zijn verjaardag vandaag op te luisteren met een doelpunt tegen Spanje.

 

Middleton en Rühr in het zonnetje

De Engelse international Barry Middleton speelde vandaag in de laatste groepswedstrijd tegen Ierland zijn 250ste interland voor zijn land. Inclusief zijn wedstrijden onder de vlag van Groot-Brittannië staat de teller voor de 33-jarige voormalige aanvoerder van de Engelse ploeg al op 392. Geen enkele Britse speler heeft meer internationale wedstrijden in de benen. Ook in de Duitse ploeg was een jubileum te vieren: Christopher Rühr speelde tegen Polen (7-3 zege) zijn honderdste interland voor Honamas. 

Feitje van de dag


Wat vind jij? Praat mee...