EK-nieuws #13: Mijlpalen voor Van Male, Jonker, O’Flannagan en Pérez

Het EK in Amsterdam beleeft zijn negende dag! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

Van Male speelt haar 100ste

De EK-finale is voor Kitty van Male éxtra speciaal. De aanvalster speelt namelijk haar 100ste interland. Een prachtige mijlpaal. Van harte, Kitty!

Ybarra zwaait af als recordhouder

Bij de wedstrijd tussen Spanje en Ierland van vanmiddag werden drie speelsters in het zonnetje gezet. De Ierse Anna O’Flanagan en de Spaanse Beatriz Pérez speelden elk hun 150ste interland voor hun nationale ploeg, terwijl Rocio Ybarra, voormalig speelster van HDM, Kampong en Oranje-Zwart haar 266ste en allerlaatste interland voor Spanje afwerkte. In de historie van het Spaanse dameshockey kwam niemand vaker uit voor haar land. De 32-jarige speelster sloot haar loopbaan overigens in stijl af, want ze maakte de laatste goal in het duel met de Ierse dames (7-2 zege).

Blaak facetimet met zijn kat

Pirmin Blaak was de voorbij maanden vaak van huis om zich met Oranje voor te bereiden op het EK in eigen land. Met Nederland speelde hij in juni de halvefinaleronde van de Hockey World League in Londen en begin augustus had hij een trainingsstage in het Spaanse Terrassa. En tijdens het EK zelf wordt de doelman van Oranje natuurlijk ook niet wakker in zijn eigen bed. Zijn kat Bo blijkt erg te lijden onder de afwezigheid van zijn baasje. Het beestje eet slecht en maakt een lusteloze indruk. Om zijn kat er weer bovenop te helpen heeft Blaak gedurende dit toernooi dan ook regelmatig contact met Bo. Dat gebeurt via Facetime, zodat het beestje op afstand toch wat oprechte aandacht krijgt.

Jonker gaat voor honderdste zege

Voor Kelly Jonker kan de EK-finale tegen België nog een extra bijzonder tintje krijgen. De 130-voudig international kan haar honderdste overwinning met het Nederlands elftal behalen. De balans is nu: 99 zeges, zeventien gelijke spelen en veertien nederlagen. In de huidige EK-selectie hebben alleen Carlien Dirkse van en Heuvel (132), Lidewij Welten (121), Margot van Geffen (107) en Caia van Maasakker (105) meer interlands gewonnen.

Feitje van de dag


Wat vind jij? Praat mee...