EK-nieuws #2: Engeland gearriveerd in Amsterdam

Vrijdag begint het EK in Amsterdam. In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op sociale media over het EK.

Engeland gearriveerd

Zowel de mannen als de vrouwen van Engeland zijn als een van de eerste teams gearriveerd in Amsterdam. Zaterdag spelen de vrouwen hun eerste wedstrijd tegen Ierland. Zondag spelen de mannen hun openingswedstrijd tegen Polen.

Youth Leaderschip Festival

Vandaag is de eerste dag van het Youth Leadership Festival, één van de side-events die rondom het EK wordt georganiseerd. Dit evenement richt zich op actieve verenigingsjongeren tussen de 16 en 26 jaar die bijvoorbeeld coach of scheidsrechter van een jeugdteam zijn of binnen de communicatie- of evenementencommissie actief zijn.

De deelnemers zijn door hun nationale hockeybond voorgedragen omdat zij zich onderscheiden hebben. Ze krijgen enkele workshops en presenteren gedurende het evenement hun ‘hockey development project/programme’. De ontwikkelaar van het beste concept wint de titel ‘European Youth Hockey Leader 2017’.

Het Youth Leadership Festival vindt plaats op op Athena in Amsterdam en duurt tot en met zaterdag 19 augustus.

Feitje van de dag

Veteranenteams en C-teams gezocht

Tijdens het EK wordt op zaterdag 26 augustus bij Xenios in Amsterdam een internationaal toernooi georganiseerd voor veteranenteams. Inschrijven voor het Internationale Veteranentoernooi is nog mogelijk.

Zowel binnen- als buitenlandse teams nemen deel. De kosten bedragen 30 euro per persoon, inclusief lunch, barbecue en toegang tot het feest. Meer informatie is hier te vinden.

Daarnaast wordt tijdens het EK bij Xenios een internationaal C-toernooi georganiseerd. Dit is een toernooi voor C-teams uit de breedtelijn, die uitkomen in de Tweede tot en met de Vierde Klasse. Van de deelnemende teams wordt verwacht dat zij zelf een scheidsrechter meenemen, dat mag ook iemand zijn die fluitervaring wil opdoen. De kosten per deelnemer zijn 25 euro, inclusief lunch en barbecue. Meer informatie is hier te vinden.


Wat vind jij? Praat mee...