EK-nieuws #4: Van den Assem snakt naar toernooidebuut

Morgen begint het EK in Amsterdam. In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

De Goede denkt weer aan Oranje

Ze moest vanwege fysieke en mentale redenen een jaartje afstand nemen van het hockey, maar na een groot avontuur in Zuid-Afrika heeft Eva de Goede het plezier in het spelletje weer teruggevonden.

De 179-voudig international (23 goals) denkt voorzichtig al weer aan een rentree in Oranje. ‘Ik train inmiddels weer bij mijn oude club Amsterdam en het voelt bijna weer alsof ik achttien ben en voor het eerst bij de selectie zit’, zei De Goede gisteren in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken.

Eva de Goede in actie voor Oranje. Foto: Koen Suyk

Na de EK is er een nieuwe start met Oranje. Als ik bij de club lekker speel, dan weet ik zeker dat ik weer bij de trainingsselectie mag komen. Maar ik focus me eerst op de club, daarna komt hopelijk Oranje.’

EK nu al memorabel voor Middleton

Voor Engeland-aanvoerder Barry Middleton wordt het EK in Amsterdam in cijfermatig opzicht al een toernooi om niet snel te vergeten. De recordinternational speelt volgende week woensdag, in de derde groepswedstrijd tegen Ierland, zijn 250ste interland voor de Engelse nationale ploeg. Met zijn achtste EK-deelname (de eerste was in 2003!) vestigt Middleton ook meteen een nieuw EK-record. Dat deelt hij wel delen met de Spaanse keeper Francisco Quico Cortés, die ook al zeven EK’s speelde.

Eerste toernooi Van den Assem

Twintigvoudig international Ireen van den Assem maakte op 4 februari 2013 haar debuut in Oranje (2-2 tegen Australië in Kaapstad), maar maakte nog niet eerder een groot toernooi mee. Ze kan dan ook niet wachten om morgen in de openingswedstrijd tegen Spanje (afslag 20.00 uur) het veld op te gaan.

Hinch verwacht zeer pittig EK

De Engelse topkeeper Maddie Hinch, die zich een jaar geleden met Groot-Brittannië tot olympisch kampioen kroonde, maakt zich met haar ploeggenoten op voor een fikse uitdaging op het EK in Amsterdam. ‘Dit wordt het zwaarste EK tot nu toe’, zegt de 28-jarige goalie van de regerend Europees kampioen. ‘Ik hecht geen enkele waarde aan de krachtsverhoudingen op papier. Met Ierland, Duitsland en Schotland treffen we drie goede tegenstanders die er alles aan zullen doen om ons onderuit te halen. We kunnen het ons niet permitteren om al verder dan de groepsfase te kijken.’

Kleine Maria

‘Veel versleten sticks, mooie hockeypolo’s en hockey jaren verder, morgen de start van het Europees Kampioenschap in Amsterdam!’ Dat instagramt Maria Verschoor met een schattige foto van zichzelf als jongeling bij Hoekse Waard.

Feitje van de dag

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...