EK-nieuws #7: Rustdag, wasdag voor Oranje-internationals

Het EK in Amsterdam beleeft zijn derde dag! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

 

Quote van de dag

Niels Thijssen, de Nederlandse bondscoach van de Belgische Dames, windt er geen doekjes om: hij is zeer onder de indruk van Oranje-speelster Lidewij Welten, die afgelopen vrijdag tegen Spanje (3-1 zege) als vanouds wervelde en bij alle Nederlandse doelpunten betrokken was.

Pruyser niet te stoppen in 2017

Mirco Pruyser is bezig aan een ijzersterke reeks interlands. De spits van Oranje staat na zestien wedstrijden in dit kalenderjaar op vijftien doelpunten en is met afstand de meest trefzekere international in 2017. De tachtig doelpunten die de Oranje mannen dit jaar in zeventien interlands produceerden, zijn afkomstig van liefst 21 verschillende spelers. Na Pruyser zijn Bob de Voogd (negen goals), Thierry Brinkman en Valentin Verga (elk zeven) de meest productieve internationals.

Rustdag? Wasdag!

Voor zover wij weten hebben tenminste drie Oranje-internationals hun rustdag gebruikt om wat huishoudelijke taken af te werken. Bob de Voogd, die zaterdag twee van de zeven goals van Oranje tegen Spanje maakte, bracht zijn zus in Amsterdam een bezoekje en stopte daar meteen wat vuile was in de wasmachine. Ook Xan de Waard en Marloes Keetels planden een wasdag in. Een verstandige keuze, want gezien de ambities van de beide Oranje-ploegen zijn de internationals voorlopig nog niet thuis.

Bron: Instagram Marloes Keetels

‘Belasting en belastbaarheid’ onderwerp van gesprek tijdens het Technisch Kader & Medisch Congres

Verschillende trainers/coaches, technisch co├Ârdinatoren, (para)medische staf en overige ge├»nteresseerden verzamelden zich afgelopen zaterdag in een congreszaal van de Amsterdam RAI om met elkaar te spreken over de belasting en belastbaarheid van sporters, een thema dat leeft binnen hockeyverenigingen, zowel bij het technisch kader, als de (para-) medische staf. Belasting en belastbaarheid bepaalt de manier van opleiden, maar raakt tegelijkertijd aan de medische aspecten van de sport. Na het plenaire gedeelte gingen de deelnemers verder in losse workshops waarin ze meer de diepte in gingen op deze en overige technische en medische onderwerpen. Lees hier de terugblik.

Feitje van de dag


Wat vind jij? Praat mee...