Eric Verboom gaat door als assistent bij Duitsland

Eric Verboom gaat door als assistent bij de Duitse nationale ploeg. De hoofdcoach van Den Bosch heeft onlangs een goed gesprek gehad met Kais Al Saadi, de nieuwe coach van Duitsland. Na de Pro League wordt besloten of Verboom ook met Duitsland naar de Spelen in Tokio gaat. 

‘Uit het gesprek met Kais Al Saadi heb ik het gevoel overgehouden dat ik een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het Duitse team’, vertelt Verboom. ‘Die zekerheid wilde ik hebben, voordat ik ja zou zeggen.’

Verboom was sinds 2017 assistent bij de Duitse ploeg van bondscoach Stefan Kermas. Kermas stapte na het mislukte EK van afgelopen zomer in Antwerpen op. Daarmee was ook de toekomst voor Verboom in Duitsland ongewis. Verboom gaf onlangs aan graag te willen blijven, maar wilde wel een gesprek met Al Saadi over de invulling van zijn rol.

Voorbereiding

Verboom geeft zijn functie als hoofdcoach bij Den Bosch prioriteit. Dat betekent dat hij niet altijd bij de Duitse ploeg kan zijn. ‘Ik ga begin januari met de ploeg mee naar Valencia als voorbereiding op de Pro League. Daarna keer ik terug naar Den Bosch om daar te coachen in de zaal. De Duitse ploeg speelt en traint vervolgens in Mönchengladbach, zodat ik daar af en toe wel bij kan zijn. Na de Pro League bekijken we in welke rol ik eventueel mee zou kunnen naar Tokio. Als die rol me past, ga ik mee. Anders ga ik met mijn gezin op vakantie.’

Assistent-coach Eric Verboom in de kleren van Duitsland. Foto: Koen Suyk

 


8 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  En terecht. De twee beste Nederlandse heren coaches zijn beiden actief als assistent in het buitenland. Wellicht kunnen ze na de OS bij het Nederland de slag.

  1. frank-van-hooft

   Ja liever eerder

 2. jobe

  Check de post hierboven met de aanvulling van bondscoaches. Dan weet je genoeg. Respect Wim, groot Wilders gehalte.

 3. lize

  Waarom geen hoofdcoach ,niet genoeg branie ,te weinig blufpoker ,te eerlijk ,te goed dat is juist wat de spelers fijn vinden ,een ideale huisvader :Onbegrijpelijk ....waar ben jij te min voor vriend,je hebt alle kennis in Huis ?!

 4. jonathan

  Kan de redactie die onbeschofte reactie van die Wim de Bij eraf halen. Dit kan echt niet. Kom niet uit Brabant maar vind dit nodeloos kwetsend .

 5. Wim de bij

  Makkelijk op de kast iedereen. Houdoe


Wat vind jij? Praat mee...