Eric Verboom wil via HWL met Duitsland naar WK en Tokio

Eric Verboom, coach van hoofdklasser Den Bosch, is tijdens de Hockey World League Final in India opnieuw assistent-bondscoach van Duitsland. Als de samenwerking goed bevalt, wil Verboom de DHB-Herren ook assisteren tijdens het WK 2018 in India en op de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.

Verboom was in juni dit jaar voor het eerst als assistent van bondscoach Stefan Kermas actief bij de Duitse ploeg. De samenwerking verliep goed, maar Verboom was tijdens het EK in Nederland niet beschikbaar. Voor de HWL, die op 1 december start in Bhubaneswar, heeft Verboom wel tijd. ‘Ik ben in eerste instantie hoofdcoach van de mannen van Den Bosch. Die gaan voor. Als de Duitse ploeg in mijn schema past, schuif ik daar aan als assistent-bondscoach. De HWL wordt nu ons eerste gezamenlijke grote toernooi. Als daar de samenwerking goed bevalt, hoop ik volgend jaar ook bij het WK te zijn en daarna tevens bij de Olympische Spelen in Tokio’, legt Verboom uit.

Florian Fuchs

De Brabantse coach assisteerde vorige week op een oefentoernooi van de Duitse ploeg, die in Mannheim drie keer aantrad tegen Engeland. Zondag vliegt Verboom naar India. De HWL wordt voor de Hockey-Nationalmannschaft een belangrijke testcase om te kijken waar de ploeg staat, ook na de vierde plaats van de ‘Honamas’ op het EK. Verboom: ‘Duitsland is twee plekken gezakt en staat nu vijfde op de wereldranglijst. Onze ploeg is in vergelijking met het EK op enkele plekken gewijzigd. Er sluiten ook diverse jonge spelers aan, die we nu in de aanloop naar het WK op een serieus toernooi aan het werk kunnen zien.’
In de Duitse ploeg keert Bloemendaal-sterspeler Florian Fuchs terug. De aanvaller wilde rust in de zomer en zegde daarom af voor het EK.


2 Reacties

  1. ton-goderie

    De coaches uit Brabant zijn internationaal in trek: Delmee voor Frankrijk, Verboom voor Duitsland en niet te vergeten Marijne voor India. Wie weet volgt ook Ehren? KNHB wordt wakker !

    1. ton-goderie

      Van den Heuvel voor Belgiƫ, Siepman overal en nergens....


Wat vind jij? Praat mee...