FIH lanceert nieuwe video-app Watch.Hockey

De internationale hockeyfederatie (FIH) heeft een nieuw hockeyplatform gelanceerd: Watch.Hockey. De nieuwe app is vanaf donderdag te downloaden. Hockeyliefhebbers kunnen daarop live-wedstrijden, samenvattingen, interviews en nieuws uit de hele hockeywereld bekijken.

De nadruk van de huidige content ligt op de FIH Pro League, die volgende week wordt hervat met de wedstrijden tussen Duitsland en België bij de dames en de heren. Die duels zijn via de app live te bekijken. Er zit, net als bij het vorige platform fih.live, wel geoblocking op de beelden. Dat betekent dat bijvoorbeeld wedstrijden van de Nederlandse teams in Nederland niet live via de app te bekijken zijn, omdat de televisierechten voor de Pro League zijn verkocht aan Ziggo Sport.

Uit de eerste screenshots blijkt dat de app zeker in de smaak gaat vallen bij de liefhebbers van statistieken. De FIH heeft naast veel beelden ook een enorme bak data van wedstrijden overzichtelijk gepresenteerd. Ook de historie van de internationale topspelers is mooi gerangschikt in heldenprofielen.

De FIH heeft grootse plannen met het platform, waarvan de internationale hockeybond benadrukt dat het geen FIH-platform is maar een plek voor alle hockeyers. De FIH wil in de app ook nieuwsberichten van nationale bonden meenemen en gaat internationale spelers en coaches vragen of zij eigen content willen delen. Zowel over hun ervaringen binnen als buiten de lijnen.

Betaalmuur

De app, die te downloaden is voor iOS  en Android, is gratis. Dat geldt in de eerste fase ook voor alle (niet-gegeoblockte) content, maar FIH-directeur Thierry Weil sluit niet uit dat ‘er in de toekomst een model komt waarbij bijzondere content achter een betaalmuur wordt geplaatst’. Bij de bouw van het platform is daar al rekening mee gehouden.

De FIH wil in de toekomst alle hockeyfans en -spelers de mogelijkheid bieden hun eigen content via Wacht.Hockey te delen. Omdat dit moderatie van de content vraagt, is implementatie van deze functionaliteit vooruitgeschoven.

Thierry Weil. Foto: Willem Vernes

Dat geldt ook voor de integratie van de Sporfie-functie. Sporfie is een app die, net als het nieuwe hockeyplatform van de FIH, is gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Nagra. Het biedt de mogelijkheid om tijdens live-wedstrijden met een druk op de knop van de smartphone of tablet interessante momenten vast te leggen. Je kunt dan bijvoorbeeld de laatste dertig seconden terugkijken en downloaden. Die beelden kun je vervolgens delen. Deze optie is interessant voor fans, maar wordt in Amerika bij verschillende sporten ook gebruikt door coaches om cruciale wedstrijdmomenten terug te kijken of te bespreken met spelers.

De FIH kan nog geen mededelingen doen of en wanneer deze of andere extra functionaliteiten worden toegevoegd aan de Watch.Hockey app. Weil: ‘Maar we blijven het platform doorontwikkelen.’


3 Reacties

 1. cmb-koning

  Allemaal wel leuk maar de actualiteit voor de twee oranje teams geeft aan dat wedstrijden op 27 en 29 okt in Wagner stadion onwaarschijnlijk zijn. Dan maar uitwijken naar den Bosch met geen of minder publiek?

  1. jarly-brown

   Na een lang intro ben je verplicht te registreren. Je hebt geen keuze. Verwijderd.

  2. opleidenkey

   Hockeyhansie, je staat hier toch ook geregistreerd? Snap je punt niet, of ga je ook je account op hockey.nl verwijderen? 🤞🏻😜


Wat vind jij? Praat mee...